Cultură

Când pot vedea timişorenii o poveste-americană cu Busu și mafia italiană

Când pot vedea timişorenii o poveste-americană cu Busu și mafia italiană

Dacă sunteți fideli teatrului cu vedete de București și comediilor spumoase, „Fidelitate” este spectacolul căruia îi veți savura din plin cele 80 de minute de umor inteligent, bine jucat. Luni, 21 mai, de la ora 19, spectacolul cu piesa lui Chazz Palminteri, montată pentru prima dată în România de Dragoș Câmpan, îi readuce pe scena Operei Naționale Române din Timișoara pe Adelaida Zamfira (actriță de teatru, film, dar și protagonistă a unor telenovele românești ca Inimă de țigan sau Regina),  Gheorghe Ifrim (actor devenit faimos odată cu rolul primarului din Las Fierbinți) și Florin Busuioc (actor și vedetă TV). Scenografia este creată de Maria Dore.

„Un asasin plătit, victima sa și un soț care neagă orice implicare. Tony, dator vândut la mafia italiană este angajat să o ucidă pe Maggie. Maggie, nevastă depresivă oprită să se sinucidă ca să fie asasinată. Jack, soțul care l-a angajat pe Tony sau doar o victimă la rândul lui? Cine a angajat pe cine? Tony e cu adevărat un asasin? Jack este un criminal cu sânge rece sau soțul încornorat? Oare Tony și Maggie au un plan să stoarcă bani de la Jack? Și până la urmă, cine o sa moară?… O poveste americană… dar și o analiză plină de vigoare și umor a vieții de cuplu”, rezumă regizorul.

Dacă în România piesa este montată pentru prima dată, pe scenele americane ea a fost jucată cu frenezie și a avut parte și de o ecranizare de succes în regia lui Paul Mazursky , avându-l în distribuție chiar pe autorul acestei piese, Chazz Palminteri (Tony), care joacă alături de Cher (Margaret) și Ryan O’Neal (Jack Connor). Chazz Palminteri a fost propulsat  în atenția publicului larg și a criticii,  în calitate de scenarist și dramaturg, de filmul „Poveste din Bronx” .

Biletele pentru reprezentația spectacolului ”Fidelitate” la Timișoara costă, în funcție de loc, între 50 și 80 de lei și se găsesc la Agenția Operei.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*