Sport

BC Timișoara conduce Steaua cu 2-1. Jocul de vineri poate fi decisiv

BC Timișoara conduce Steaua cu 2-1. Jocul de vineri poate fi decisiv

BC Timișoara a trecut la conducere în sfertul de finală cu Steaua București, după ce a învins aseară pe teren propriu, scor 89-82 pe Steaua București.

Istoria se repetă. În meciul al doilea din capitală, BC Timișoara a câștigat sfertul al patrulea cu 26-10 și s-a impus cu 74-69, iar în jocul cu numărul trei, disputat miercuri seara pe parchetul sălii Constantin Jude, violeții au avut un parțial de 32-20 în ultimele zece minute și au întors încă o dată rezultatul. Violeții au fost nevoiți să repare ceea ce au stricat în start, când au fost conduși cu 13-2. Chiar dacă s-au apropiat la 11-13, ei aveau să intre în dezavantaj la pauza mare, 35-42, după ce s-au aflat și în deficit de 12 puncte (24-36).

Doar două puncte au recuperat în sfertul al treilea băieții antrenați de tripleta Costescu-Markovic-Bota, dar a venit un nou sfert ultim aproape perfect, cu mare intensitate în joc, pornit de la un pasiv de cinci puncte, 57-62. Egalarea s-a produs în minutul 33 (65-65), iar apoi trița lui Komatina a dus Timișoara într-un avantaj pe care nu mai avea să-l piardă. După 77-69 și după un final clasic de aruncări libere, băieții noștri și-au trecut în cont meciul al treilea și au avantaj de 2-1, chiar dacă au pierdut disputa de debut a sferturilor.

”Le-am spus și băieților în vestiar: cred că nu a fost cel mai bun baschet al nostru, vreme de 40 de minute, dar a fost un meci cu consum fizic foarte mare, probabil cel mai mare din acest campionat. Am simțit că avem în fața un adversar extrem de puternic și într-o zi deosebită de aruncare. Din nou, ca în meciul al doilea, mă bucur foarte mult că am reușit să ținem sus nivelul intensității și al concentrării. Am intrat mai greu în joc, nu am marcat la început de la distanță, dar în partea a doua am avut niște realizări importante de afară, pe lângă jocul la interior foarte bun”, a declarat Tudor Costescu, antrenorul principal al ”leilor din Banat”.

Pentru BC Timișoara au evoluat cu succes: Diaz, care a marcat 20 puncte și a reușit 4 recuperări, Komatina – 15 puncte și 5 recuperări, Jeremic – 14 puncte și 3 recuperări, Calotă – 13 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții, Mijajlovic – 10 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive, Drăgușin – 10 puncte (6/6, la libere), 4 recuperări și 2 pase decisive, Tudor Gheorghe – 5 puncte, Tohătan – 2 puncte, Stevanovic, Burgess – 2 recuperări, Păun,

Jocul al patrulea al seriei ”trei din cinci” se joacă vineri, 11 mai 2018, de la ora 19:00, tot în sala timișoreană. În cazul unui succes, trupa ”viola” se califică în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*