Eveniment

Peste 200 de tablete de Xanax, confiscate la Moravița

Peste 200 de tablete de Xanax, confiscate la Moravița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit şi confiscat 230 comprimate Xanax, substanţe aflate sub control naţional, fără prescripție medicală, pe care un cetăţean sârb intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

Marţi, la Moraviţa s-a prezentat pentru a intra în ţară o persoană de sex masculin, P.M., în vârstă de  65 de ani, cetăţean sârb, la volanul unui autoturism marca Kia, înmatriculat în Austria.

În baza profilului de risc, echipa comună de control, formată din  poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a efectuat controlul bagajului bărbatului, în interiorul căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 230 comprimate Xanax, substanţă aflată sub control naţional, înscrisă în Anexa nr. III din Legea 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Bărbatul a declarat că tabletele îi aparțin, le folosea pentru uz propriu, neavând prescripție medicală pentru acestea și nu știa că au un regim special pentru a fi introduse în ţară.

Comprimatele au fost reţinute de lucrătorii Biroului Vamal Moraviţa, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de introducere în ţară de droguri de risc, la final urmând să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*