Auto-Moto

FOTO Renault lansează hothatch-ul Megane R.S. în România

FOTO Renault lansează hothatch-ul Megane R.S. în România

Prezentat în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt, Noul Megane R.S. este disponibil şi în Romania. Prețul pentru versiunea cu transmisie manuala şi șasiu Sport începe de la 30.000€.

A treia generație a modelului emblematic nu își ascunde ADN-ul dobândit din motorsport, devenind acum mai puternic şi mai agil. Echipele de la Renault Sport Cars și-au folosit expertiza pentru a pregăti noul motor turbo de 1,8 litri cu 4 cilindri (1.798 cc) care dezvoltă 280 CP (205 kW) la 6.000 rpm, derivat din sinergiile Alianței Renault-Nissan. Motorul a fost reproiectat datorită expertizei inginerilor de la Renault Sport Racing, integrând un nou sistem de răcire, adăugând o priză dublă de aer la turbocompresor şi regândind sunetul produs de sistemul de evacuare. Comparativ cu generația anterioară de Megane R.S., acest motor turbo are un cuplu suplimentar de 30 Nm. Astfel, cu un cuplu de vârf de 390 Nm, noul model garantează o experiență surprinzătoare de condus.

Cu ajutorul sistemului 4CONTROL, o premiera în segmentul hothatch, șasiul modelului oferă cele mai bune rezultate în ceea ce privește agilitatea, eficiența și stabilitatea. Suspensiile cu tehnologie inspirată de lumea motorsport, îmbunătățesc confortul în timpul utilizării zilnice. Atunci când se adoptă un stil de condus mai sportiv, tehnologia optimizează aderenţa şi asigură un control mai bun, filtrând denivelările şi reducând oscilațiile.

Sistemul R.S. Monitor a fost, de asemenea, complet revizuit, devenind mai intuitiv și oferind opțiuni extinse. Prin colectarea și sintetizarea informațiilor din aproximativ patruzeci de senzori răspândiți în jurul mașinii, acesta poate afișa o gamă largă de setări în timp real pe tableta touchscreen R-Link 2 de 8,7 inchi, cum ar fi: accelerația, frânarea, unghiul volanului, funcționarea sistemul 4CONTROL, temperatura și presiunea. Mai mult, noul R.S Monitor, de asemenea o premiera în acest segment, permite înregistrarea secvențelor de pilotaj, apoi analizarea și distribuirea acestora direct pe rețele de socializare.

Pentru performanțe mai spectaculoase și înalte calități dinamice, Noul MEGANE R.S. este mai lat şi este echipat cu roți de 18 şi 19 inch. O priză mare de aer permite răcirea eficientă a motorului, în timp ce spoilerul spate este reproiectat, în beneficiul efectului downforce. Design-ul încorporează elemente din lumea competiţiei, ca difuzorul spate, spoilerul F1 sau grila 3D reinterpretată de Renault Sport. Profilul sculptat şi senzual al modelului MEGANE este caracterizat de accente estetice sportive. Sistemul de iluminare R.S. Vision şi tehnologia sa patentată de Renault Sport aminteşte de lumea curselor, oferind, în acelaşi timp, un iluminat de înaltă performanţă, fără egal în segment.

Pentru prima dată pe un vehicul de serie, Noul MEGANE R.S. prezintă noua siglă Renault Sport, comună pentru Renault Sport Racing şi Renault Sport Cars. De asemenea, este disponibilă o nouă nuanţă de caroserie – Orange Tonic. O atenţie sporită este acordată interiorului, modelul având scaune faţă sport cu tetiere integrate şi cusături roşii, detalii gri carbon, tapiţerie din material textil sau Alcantara®, inserții RS.

În plus față de caracteristicile sale sportive, Noul Megane R.S. oferă o versatilitate impresionantă, făcându-l perfect adaptat utilizării zilnice:
– Confortul suspensiei este îmbunătățit;
– Sistemul 4CONTROL, permițând oricărui tip de client să experimenteze condusul sportiv într-un mod distractiv și relaxat;
– Un pachet bogat de sisteme de asistenţa pentru șofer (ADAS);
– Head-up display color;
– Sistemul MULTI-SENSE, împreună cu un mod specific RACE (care permite dezactivarea sistemul ESP);
– Sistem de sunet specific BOSE;
– Cinci uși.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*