Social

Hoții care ”operează” în mijloacele de transport în comun, ”triați” de polițiștii locali din Timișoara

Hoții care ”operează” în mijloacele de transport în comun, ”triați” de polițiștii locali din Timișoara

Polițiștii locali care acționează în mijloacele de transport pentru prevenirea comiterii de furturi au depistat patru persoane cunoscute ca hoți din buzunare și au fost predate oamenilor legii de la Secția 4, pentru verificări. Unul dintre eu a devenit recalcitrant și a fost sancționat pe loc.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban desfășoară zilnic atât în colaborare cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, cât și pe cont propriu, acțiuni de prevenire a furturilor din buzunare și poșete, precum și a altor fapte de natură contravențională sau infracțională care pot avea loc în tramvaie, troleibuze sau autobuze ori în stațiile acestora.

Polițiștii locali acționează în uniformă, încercând prin prezența lor să descurajeze aceste grupuri infracționale, fiind stabilite rute de patrulare frecventate de hoții de buzunare. De asemenea, patrulele au în vedere și luarea măsurilor legale în cazul nerespectării legislației referitoare la ordinea și liniștea publică în mijloacele de transport în comun și în imediata apropiere a acestora.

În cursul zilei de duminică, polițiștii locali au depistat în zona Ronaț, în stația SPTP Mendeleev, patru persoane din care doi bărbați și două femei, cunoscute ca fiind din categoria hoților din buzunare, care se pregăteau să urce în tramvai. Cei în cauză au fost predați pentru verificări polițiștilor de la Secția 4. De altfel, unul dintre cei patru a fost și sancționat conform Legii 61/1991 republicată pentru că a făcut scandal adresând injurii patrulei de polițiști locali în momentul verificării documentelor.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, principalul scop fiind acela de a preveni comiterea de acte de furt, dar și de a lua măsurile legale în ceea ce privește persoanele care apelează la mila publică, consumatorii de substanțe halucinogene, cei care consumă alcool, fac scandal sau încalcă alte prevederi ale legislației în momentul în care circulă cu mijloacele de transport în comun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*