Politic

Președinte Organizația de Femei ALDE Timiș: “Văd prin oraș mașini care parchează în zonele destinate exclusiv persoanelor cu dizabilități locomotorii”

Președinte Organizația de Femei ALDE Timiș: “Văd prin oraș mașini care parchează în zonele destinate exclusiv persoanelor cu dizabilități locomotorii”
Adora Beauty

Organizația de femei ALDE Timiș lansează campania “Sunt responsabil, deci acționez!”. Conform legii  Nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, art. 65 (1) prevede că în spaţiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate publică, precum şi în cele organizate vor fi adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional cel puţin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puţin de două locuri, pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu handicap.

În ultima perioadă văd prin oraș mașini care parchează în zonele destinate exclusiv persoanelor cu dizabilități locomotorii. Acum câteva zile în zona de centru, la Modex, am văzut mașini care parcau pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Tot în centru, în apropiere de Consiliul Județean Timiș, sunt două locuri destinate acestei categorii de persoane. Și aici erau parcate masini fără legitimație de handicap. Este inadmisibil cum nepăsarea poliției locale, permite, prin dezinteres total încălcarea legii. De asemenea, este inacceptabil ca în 2018 Timișoara să ducă o lipsă acută de locuri de parcare,  administrația Robu să ignore cu desăvârșire acest aspect. În condițiile date putem să spunem că vina este împărțită, pentru că unii șoferi chiar nu au unde să parcheze.  De curând, o cunoștință îmi povestea cum un polițist local a amendat un șofer a cărei mașină transporta o persoană cu dizabilități locomotorii. Aceasta avea legitimația la vedere și a fost amendată doar pentru că aștepta să coboare din mașină persoana cu dizabilități. Culmea este că polițistul local s-a făcut că nu vede situația și nici persoana cu dizabilități. Ceea ce este stupefiant e faptul că persoanele cu dizabilități sunt sancționate pe motiv că ” unde-i lege nu-i tocmeală”, iar cei care încalcă vizibil legea sunt lăsați în pace pe principiul că <<hoțul neprins e negustor cinstit>>”, a transmis Lidia Laction, președinte Organizația de Femei ALDE Timiș.

Începând de azi femeile din ALDE Timiș lansează campania ”Sunt responsabil, deci acționez”  prin intermediul căreia vor sesiza neregulile și vor lua măsuri pentru respetarea legii în Timișoara. “Prin această campanie voi promova inclusiv  Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap la nivel național. Ne dorim să atragem atenția persoanelor din pături sociale diverse și să îi facem pe oameni să înțeleagă că aceste locuri de parcare sunt, de fapt, o necesitate și nu un moft. Prin eliberarea acestor locuri de parcare nu numai că respectă legea, ci își respectă semenii”, a conchis Lidia Laction.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*