Economic

Soluţiile de finanţare şi garantare a proiectelor de investiţii pentru IMM-uri, prezentate antreprenorilor

Soluţiile de finanţare şi garantare a proiectelor de investiţii pentru IMM-uri, prezentate antreprenorilor

Antreprenorii din Timiș au aflat astăzi noi informații despre soluțiile de finanțare și garanție a proiectelor de investiții pentru întreprinderi mici și mijlocii. Totul a fost posibil în cadrul unei conferințe regionale, la care au fost prezenți Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM, Gheorghe Lăpădat, director general adjunct FNGCIMM, Adrian Pășcuță, director OTIMMC Timișoara, Dorin Predescu, șef serviciu IMM, Banca Transilvania.

Revista Reporter Economic, în parteneriat cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM) și Banca Transilvania, au organizat conferința regională: “Soluții de finanțare și garanție a proiectelor de investiții pentru întreprinderi mici și mijlocii”.  Principalele teme de discuție s-au axat pe următoarele subiecte: programe guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor (ajutoare de minimis, fonduri europene etc.); accesarea programelor START-UP NATION 2018, IMM INVEST ROMÂNIA; instrumente de garantare și contragarantare pentru finanțarea firmelor; caracteristicile produselor de creditare, garantare şi contragarantare; rolul băncilor în dezvoltarea mediului de afaceri. Produse și soluții inovative; modele de succes în antreprenoriat (reprezentanți ai IMM-urilor care au reușit aplicând Programul Start Up Nation 2017); piața de consultanță juridică și fiscală dedicată dezvoltării companiilor de orice fel; consultanță pentru accesarea fondurilor europene.

Conducerea Camerei de Comerţ din Timişoara a facilitat practic relaţia dintre insituţii publice şi agenţii economici din judeţ. “Noi suntem în acest moment parteneri cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri şi nu o să întrerupem această legătură pentru că aşa cum spunea domnul ministru Petrescu, în Timiş au fost acordate 281 de credite garantate faţă de alte zone ale ţării, unde au fost de 10 ori mai puţin, fapt care ne face să continuăm împreună pe acest drum”, a transmis Florica Chiriţă, preşedinte executiv al CCIA Timiș.

La rândul său, directorul FNGCIMM a apreciat că “Județul Timiş se bucură de o concentrare economică semnificativă la nivel naţional, pentru noi Regiunea Vest şi Timişul în mod special are prioritate pentru că multe dintre programele pe care le gândim acum şi le lansăm în model pilot le gândim ca şi punct de lansare în judeţul Timiş. Prin efervescenţa economică a acestei zone există atreprenori cu un nivel educaţional din perspectivă financiară şi antreprenorial bun şi ne găsim corespondenţi şi omologi în discuţie, care pot adopta foarte bine ideile şi programele noastre. La întâlnirile pe care le avem aici vom discuta despre noile programe ale Fondului Naţional de Garantare a Creeditelor pentru IMM-uri, din perspectiva mea este una dintre cele mai importante instituţii din ansamblul administraţiei de stat cu pedigree economic, mă refer la administraţia cu scopul instiuţional de a susţine mediul de afaceri românesc”.

Două dintre programele dedicate IMM-urilor sunt Start-up Nation şi  IMM Invest România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*