Social

O stradă din Timișoara, igienizată la solicitarea Poliției Locale

O stradă din Timișoara, igienizată la solicitarea Poliției Locale

Strada Torac din capitala Banatului a fost igienizată la solicitarea Poliției Locale Timișoara, asta după ce oamenii legii au aplicat sute de sancțiuni persoanelor depistate abandonând deșeuri pe domeniul public.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului continuă verificările pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, urmărind permanent acest fenomen. O astfel de zonă este și cea a străzii Torac, unde, la fel ca în cazul străzii Cercului, au fost depozitate cantități semnificative de deșeuri. Și aici au fost efectuate controale, fiind depistate în ultima perioadă un număr de trei persoane care au abandonat resturi pe strada respectivă, care au fost deja sancționate, alte trei fiind identificate și urmând să li se întocmească procesele verbale de constatare a contravenției. Unele dintre acestea au fost surprinse abandonând deșeuri din mașini și au fost depistate inclusiv cu sprijinul cetățenilor din zonă.

Ca urmare a acumulării unei cantități mari de deșeuri, în cursul zilei de ieri au fost direcționați în zonă reprezentanții societății de salubrizare RETIM, pentru a strânge gunoaiele, strada fiind programată din nou pentru curățenie, în cadrul campaniei de primăvară, în data de 10 mai. De altfel, strada a mai fost igienizată acum aproximativ două săptămâni tot la solicitarea Poliției Locale. După finalizarea curățeniei de primăvară, polițiștii locali au în vedere intensificarea acțiunilor și în această zonă deoarece s-a constatat că mai multe persoane au obiceiul să arunce deșeuri pe strada respectivă.

Potrivit HCL 371/2007 abandonarea de deșeuri pe domeniul public se sancționează cu amenzi de până la 2.500 lei. De la începutul anului, polițiștii locali au aplicat un număr de 705 sancțiuni persoanelor depistate abandonând deșeuri pe domeniul public în tot orașul, 199 fiind aplicate în ultima lună, inclusiv în perioada desfășurării campaniei de curățenie de primăvară. ”Pentru a contribui împreună la a avea un oraș curat și civilizat, Poliția Locală face apel din nou la cetățenii care locuiesc în zonă să sesizeze dacă observă persoane care abandonează deșeuri în zona respectivă, dar și în altele din oraș la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112”, transmit oamenii legii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*