Economic

Soluții de finanțare pentru companii și oportunitatea garantării investițiilor în business

Soluții de finanțare pentru companii și oportunitatea garantării investițiilor în business
Adora Beauty

Antreprenorii din Timiș se reunesc mâine în cadrul conferinței regionale “Soluții de finanțare și garanție a proiectelor de investiții pentru întreprinderi mici și mijlocii”. Evenimentul va avea loc de la ora 10.00, în Sala BEGA a Centrului Regional de Afaceri și își propune să prezinte o serie de platforme de finanțare pentru firmele românești și modul de accesare a acestora, sursele de finanțare ale acestui moment, oportunitatea garantării investițiilor în business, bani guvernamentali și fonduri europene pentru finanțarea companiilor.

Vor participa Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM, Gheorghe Lăpădat, director general adjunct FNGCIMM, Adrian Pascuta, director OTIMMC Timișoara, Dorin Predescu, sef serviciu IMM, Banca Transilvania.

Revista Reporter Economic, în parteneriat cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM) și Banca Transilvania, organizează conferința regională: “Soluții de finanțare și garanție a proiectelor de investiții pentru întreprinderi mici și mijlocii”.  Principalele teme de discuție se vor axa pe următoarele subiecte: programe guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor (ajutoare de minimis, fonduri europene etc.); accesarea programelor START-UP NATION 2018, IMM INVEST ROMÂNIA; instrumente de garantare și contragarantare pentru finanțarea firmelor; caracteristicile produselor de creditare, garantare şi contragarantare; rolul băncilor în dezvoltarea mediului de afaceri. Produse și soluții inovative; modele de succes în antreprenoriat (reprezentanți ai IMM-urilor care au reușit aplicând Programul Start Up Nation 2017); piața de consultanță juridică și fiscală dedicată dezvoltării companiilor de orice fel; consultanță pentru accesarea fondurilor europene.

Prin Programul START-UP NATION 2018, antreprenorii vor putea obține și în cursul anului 2018 fonduri nerambursabile prin intermediul programului Start-up Nation pentru înființarea unor afaceri mici și medii. Vor fi eligibile pentru a primi un sprijin maxim de 200.000 de lei societățile din spațiul rural sau urban, înființate după data de 31.01.2018, având domenii de activitate precum producție de bunuri, IT, industrii creative sau servicii.

Programul IMM INVEST ROMÂNIA este un proiect de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, elementul de noutate față de programele anterioare constând în acordarea de facilități de garantare în cuantum de 80%  pentru credite de investiții pentru realizarea de proiecte de dezvoltare sau înființare de centre de agrement. Adresabilitatea programului este extinsă pentru beneficiarii eligibili, IMM-urile putând opta pentru credite garantate în proporție de 50% pentru capital de lucru și / sau realizarea de investiții până la valoarea maximă cumulată de 10 milioane de lei.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*