Social

Polițiștii pe segway fac prăpăd printre șoferii nesimțiți din Timișoara

Polițiștii pe segway fac prăpăd printre șoferii nesimțiți din Timișoara

Patrulele de polițiști locali care se deplasează pe segway au luat măsurile legale în peste 80 de cazuri în care conducătorii auto au oprit sau staționat pe pistele pentru bicicliști din Timișoara.

Ca urmare a încălzirii vremii și a numărului tot mai mare de persoane care circulă cu mijloacele de deplasare pe două roți, polițiștii locali au intensificat verificările în cazul pistelor special amenajate pentru bicicliști, unde s-a constatat că există situații în care conducătorii auto staționează cu autovehiculele pe acestea. În acest sens, pe lângă constatările efectuate de toți polițiștii locali aflați în teren, au fost introduse în urmă cu aproximativ o săptămână și patrulele de polițiști locali pe segway. Acestea sunt prezente cu precădere pe pistele pentru bicicliști pentru a-i depista pe conducătorii auto care nu respectă legislația.

De la ieșirea acestora la ”vânătoare”, au fost aplicate un număr de 83 de sancțiuni și colante autoadezive în cazul conducătorilor auto care au parcat pe pistele pentru biciclete. ”Poliția Locală atrage din nou atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare, și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor, sancțiunile pentru aceste situații, conform OUG 195/2002 fiind între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă. Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățeni ca, în cazul în care observă astfel de nereguli să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, sau la numărul de telefon înființat special pentru bicicliști 0356.913”, transmit reprezentanții oamenilor legii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*