Sănătate

Cancerul de sân ar apărea și din cauza acestei băuturi pe care o consumăm zilnic

Cancerul de sân ar apărea și din cauza acestei băuturi pe care o consumăm zilnic
Adora Beauty

Ni s-a spus de când eram copii că laptele este o bogată sursă de calciu, aşadar consumul său zilnic este benefic pentru o sănătate de fier. Însă studiile recente, făcute de un cercetător renumit de la Harvard, arată cu totul o altă realitate.

Walter Willett este cel mai citat şi recunoscut nutriţionist din Statele Unite şi prin pura coincidenţă este şi nepotul unui crescător de vaci. Alături de David Ludwig, profesor de pediatrie la Harvard, Willett a criticat dur Departamentul de Agricultură al SUA şi Academia Americană de Pediatrie care încurajeaza fiecare american sa consume până la 3 căni de lapte pe zi.

Mai mult, cei doi cercetători de la Harvard s-au declarat îngrijorați de faptul că autoritățile încurajează consumul de lapte dietetic în școli pentru a preveni obezitatea infantilă, deși nu există nicio dovadă că laptele degresat ar ajută copii să piardă kilograme. De fapt, există dovezi chiar în sensul opus.

Cei doi cercetători merg mai departe şi atrag atenţia că între consumul de lapte şi apariţia bolilor grave, precum cancerul, există o legătură foarte strânsă.

Legătura dintre lapte şi cancer este destul de bine fundamentată. Laptele de vacă are un hormon similar cu insulina care are un rol în procesul de creştere al copiilor, pentru că laptele este destinat susţinerii viţeilor. Însă în organismul uman, în special în cel al copiilor, hormonul de creştere încurajează dezvoltarea celulelor şi descurajează autodistrugerea acestora. Ca urmare, studiile au arătat ca adulţii ce prezintă un nivel ridicat al acestui hormon de creştere au riscuri mai mari de a face cancer de prostată, de sân si de colon.

Mai mult, procesul de creștere modern al vacilor determină ca nivelul de hormoni de acest tip din lapte să fie mult mai ridicat, pentru că vacile sunt crescute să dea mai mult lapte.

Un alt factor care crește riscul de a face cancer este estrogenul, iar laptele are 60 de hormoni naturali, estrogenul fiind predominant. Estrogenul este problematic în boli sensibile la acest hormon, cum ar fi cancerele de sân, ovare sau uter. Ținând cont că expunerea zilnică a femeilor la estrogen este unul dintre factorii principali ai declanșării cancerului de sân, influența unei cantități suplimentare de estrogen din lapte nu ar trebui neglijată.

De asemenea, practicile moderne din industria laptelui cresc cantitățile de estrogen din lapte, întrucât vacile sunt mulse 300 de zile pe an, inclusiv în perioada în care sunt gestante. Iar laptele în perioada de gestație are de 33 de ori mai mult estrogen decât în mod normal.

Sursa: doctorulzilei.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*