Life-style

A mai rămas o zi. Corina şi Dorian Popa cântă la Ziua Tinerilor Timişoarei

A mai rămas o zi. Corina şi Dorian Popa cântă la Ziua Tinerilor Timişoarei

Primăria organizează Ziua Tinerilor Timişoarei, în data de 2 mai, în Piaţa Victoriei.

Evenimentul, ajuns la cea de-a treia ediţie, îşi propune celebrarea tinerilor şi creşterea gradului de implicare a acestora în viaţa culturală a oraşului. Programul Zilei Tinerilor Timişoarei conţine mai multe activităţi: demonstraţii de sporturi de contact, ateliere în aer liber, jocuri, expoziţii şi concerte.

Program:

16:30 – 17:30 Demonstraţii de sporturi de contact

Clubul Sportiv GinBox prezintă o campanie antiviolenţă prin activităţi sportive şi integrare socială a tinerilor proveniţi din toate clasele sociale. Aproximativ 20 de copii ai acestui club vor face demonstraţii de sporturi de contact cu scopul de a sensibiliza tinerii asupra problemelor sociale şi marginalizării, promovând valorile umane şi privind sportul ca o artă.

16:30 – 19:00 Ateliere, expoziţii, jocuri

Asociaţia Culturală Noua Acropolă invită tinerii la o după-masă de jocuri precum Go, şah şi Senet, joc originar din Egiptul Antic, considerat părintele jocurilor de masă. Pasionaţii de filosofie vor putea descoperi răspunsuri în cadrul unui atelier de filosofie aplicată. Tinerii interesaţi de culturile lumii pot vizita expoziţia de reproduceri arheologice pentru a descoperi culmi ale civilizaţiei şi cum această cunoaştere poate folosi pentru construirea unui viitor de succes.

17:30 – 19:00 Cycling în aer liber

Smartfit Studio îi aşteaptă pe tinerii Timişoarei la pedalare. Momentul sportiv se va desfăşura pe muzică şi sub coordonarea instructorilor de sport. Participarea este gratuită, iar tinerii iubitori de mişcare sunt rugaţi să ajungă în Piaţa Victoriei cu 15 minute înainte de a începe evenimentul. Organizatorii îşi doresc ca prin iniţiative de acest tip să promoveze sportul şi un stil de viaţă sănatos. Acest concept este promovat şi de către sportivii SCM Timişoara care se alătură tinerilor biciclişti în ora de cycling.

19:00 – 19:30 Ansamblul Timişul Junior

Seara îi aşteaptă pe tineri cu un program de cântece şi dansuri, susţinut de Orchestra de Tineret Timişul, coordonată de către profesorul Nicolae Baniciu şi tineri interpreţi bănăţeni, precum şi momente coregrafice prezentate de către grupele de copii şi tineret instruite de către Maria Dudău şi Doina Susan.

19:30 – 20:00 Concert tineri interpreţi din Timişoara

Programul muzical continuă cu un moment de muzică pop-rock prezentat de către tineri elevi şi studenţi din Timişoara, câştigători de premii la diverse concursuri de profil.

20:00 – 22:00 Concert CORINA şi DORIAN POPA

Seara se încheie cu un concert dedicat tinerilor susţinut de către Corina şi Dorian Popa.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*