Social

Zeci de mii de flori, în aranjamente superbe, în orașul de pe Bega. A început Timfloralis

Zeci de mii de flori, în aranjamente superbe, în orașul de pe Bega. A început Timfloralis

Zeci de mii de flori, în aranjamente superbe, în aceste zile, în minunatele piețe centrale ale Timișoarei, Piața Victoriei și Piața Libertății. Centrul orașului a îmbrăcat haine de sărbătoare, cu mii de flori colorate şi frumos mirositoare, iar oamenii nu au ratat ocazia de a veni în număr mare pentru a admira noul decor.

Festivalul Timfloralis are loc în perioada 27-29 aprilie  și aduce în faţa timişorenilor creații ale artiștilor floriști internaționali dar și locali care, cu siguranță, vor genera bucurie în sufletele privitorilor. Proiectul “The Future is Here” este unul dintre punctele de atracție ale festivalului. Floristul olandez Dennis Kneepkens aduce în atenția timișorenilor ceva inedit – pe platoul din fața Operei se află partea centrală a proiectului, compusă dintr-un rotund care reprezintă viitorul. În mijlocul piesei centrale se regăsesc niște inele magice reprezentând timpul în roz, portocaliu și albastru.

Și Fântâna cu Pești poartă haine de primăvară. Filomena Brisc a folosit aranjamente curgătoare cu accent de trandafiri și iederă. Artista a folosit 26.700 de flori pentru a îmbrăca fântâna în flori și verdeață.

Un alt punct de atracție este o mașină de epocă înflorată, Skoda 120L DIN 1979 de sub capota căreia curge o cascadă din flori. Proiectul poartă denumirea de “Mașina Timpului” și a fost realizat de tânâra floristă Alexandra Luca.

Un stâlp de iluminat are aranjamente florale mici din miniroze şi un şirag de perle și o canapea este umplută cu trandafiri coloraţi si miniroze. Pe o măsuță împodobită floral vizitatorii pot admira ceasul de lângă Bega în miniatură din miniroze.

Și podul Mihai Viteazul a fost împodobit cu ghirlande, pe o distanță de 50 de m pe fiecare parte, folosindu-se aproximativ 3.000 de fire de flori.

(Foto: Daniel Sandu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*