Economic

Oficial! Angajații MAI beneficiază de decontarea serviciilor turistice în valoare de 1.450 de lei

Oficial! Angajații MAI beneficiază de decontarea serviciilor turistice în valoare de 1.450 de lei

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a finalizat normele privind decontarea pentru angajați a cheltuielilor pentru servicii turistice prestate pe teritoriul României pe perioada concediului de odihnă.

Agenții economici din turism, care emit facturile ce urmează a fi decontate, trebuie să fie autorizați de Ministerul Turismului și posesori de licențe în turism sau de certificate de clasificare. De asemenea, serviciile turistice pentru care au fost efectuate cheltuielile trebuie să fie prestate de unități hoteliere ce își desfășoară activitatea pe teritoriul României. Lista cu agenții economici din turism autorizați poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Turismului (vezi AICI).

Pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor, angajații MAI trebuie să depună la unitățile în care sunt încadrați facturile eliberate pe numele angajatului care solicită decontul, pentru serviciile turistice efectuate, în original și bonurile fiscale sau chitanțele aferente acestor facturi.
La decont se pot anexa mai multe facturi fiscale și bonurile ori chitanțele aferente, eliberate pe numele solicitantului. Facturile fiscale trebuie să conțină mențiunea “servicii turistice” sau titulatura distinctă a serviciilor plătite: cazare, alimentație etc.

Pentru acest an vor fi decontate serviciile turistice prestate de la intrarea în vigoare a Legii 80/2018 până la data de 30 noiembrie 2018.

Pachetele turistice pentru care angajații MAI pot solicita decontarea cheltuielilor pot cuprinde servicii de cazare, alimentație publică, transport, tratament balnear și servicii de agrement.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*