Eveniment

Incendiu în Parcul Național Domogled-Valea Cernei

Incendiu în Parcul Național Domogled-Valea Cernei

Un incendiu a izbucnit, vineri seara, într-o pădure de pin din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, din judeţul Caraş-Severin, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ un hectar. La fața locului s-au deplasat de urgență 20 de pompieri miltari din cadrul Detașamentelor de Pompieri Reșița și Caransebeș și 10 lucrători ai Ocolului Silvic Băile Herculane.

Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1 ha la o plantație de pin negru de Banat și subarboret și exista pericolul extinderii la o pădure de fag. Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1100 m, la 25 km distanță față de orașul Băile Herculane, din care 15 km drum neamenajat, și este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinație de 40 de grade.

În jurul orei 23:00, s-a dispus retragerea forțelor de la locul intervenției, dar s-a solicitat sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență limitrofe și Inspectoratului General de Aviație pentru reluarea misiunii în data de 28.04.2018.

Astfel, pentru lichidarea și limitarea pagubelor, pe parcursul zilei de astăzi vor interveni 44 de pompieri militari din cadrul inspectoratului, 48 de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență Timiș, Gorj și Mehedinți, aproximativ 40 de angajați ai Ocolului Silvic și două elicoptere. De asemenea, au fost trimise în sprijin mijloace de intervenție – rucsaci pentru stingerea incendiilor de pădure din compunerea Containerului Multi Risc tip II, de la inspectoratele județene București-Ilfov, Arad, Hunedoara și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*