Economic

Controale antifraudă la firmele din Timișoara

Controale antifraudă la firmele din Timișoara

Controale fulger la firmele din Timișoara! Inspectorii antifraudă efectuează verificări la firme mici, mijlocii și mari.

În cadrul acțiunilor de control desfășurate la nivel național pentru a crește gradul de fiscalizare a încasărilor prin intermediul caselor de marcat, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au verificat sute de contribuabili.Verificările vizează numeroși operatori economici, inclusiv centre comerciale, restaurante sau cluburi, întreținere și reparatii auto, livrări de bunuri cu amănuntul către populație: agroalimentare, îmbrăcăminte și încălțăminte, menaj, materiale de construcții, jucării, electrice, și au rolul de a combate evaziunea fiscală.

Zece echipaje ale inspectorilor acționează în zona Dâmbovița din Timișoara. Astfel, în ultimele 48 de ore inspectorii au constatat abateri, pentru care au dispus sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei.

Inspectorii Antifraudă Fiscală și-au intensificat controalele fiscale în toată țara. Acțiunea de verificare a contribuabililor va continua în perioada următoare.

Misiunea principală a Direcției Generale Antifraudă Fiscală este destructurarea lanțurilor tranzacționale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin identificarea și instrumentarea, la nivelul structurilor specializate din cadrul DGAF, a unor fenomene de fraudă fiscală cu implicații fiscale negative semnificative asupra bugetului statului, precum și reducerea evaziunii fiscale în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*