Administrație

Dan Idolu: “Solicit ca Primăria Timișoara și Retim să ia măsuri pentru spălarea efectivă a străzilor”

Dan Idolu: “Solicit ca Primăria Timișoara și Retim să ia măsuri pentru spălarea efectivă a străzilor”

Orașul este murdar, iar noroiul și praful acumulat pe carosabil și pe marginea acestuia, tot mai greu de suportat. La toate acestea se adaugă noxele din traficul auto, generat și din congestia traficului rutier. Calitatea de a fi Capitală Culturală Europeană atrage după sine și o responsabilitate în ceea ce înseamnă un oraș curat.

Dan Idolu, liderul grupului de consilieri PSD, atrage atenția că reluarea acțiunilor de spalare a străzilor orașului de către Retim este o obligație, având în vedere efectele benefice asupra sănătății populației.

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, s-a consemnat că Timișoara se află printre cele mai poluate orașe din țară, iar Comisia Europeană a avertizat România că va fi sancționată cu amenzi de sute de mii de euro pe zi pentru depășirile repetate ale normelor de poluare. Faptul că angajații societății  Retim nu au început să spele străzile este evident, observând străzile orașului. O simplă plimbare prin Timișoara confirmă cele afirmate. Norul de praf saharian, împreună cu măturile lucrătorilor de la salubritate ne-au făcut în ultimele zile să inhalăm un aer greu, cu repercursiuni negative asupra sănătății populatiei. Solicit să se ia măsuri ca până în 15 iunie să se emită comenzi pentru spălarea efectivă a străzilor principale din oraș (cel puțin cu patru benzi de circulație), conform unui grafic de intervenții zilnice. După 15 iunie, Retim să facă regulat acțiuni de spălare a carosabilului din Timișoara. Putem avea un oraș curat, dar pentru aceasta e necesară implicarea organizată și intensă a Retim”, a precizat Dan Idolu, consilier local PSD.

 

(Foto: Tion.ro)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*