Cultură

Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara vă invită la ”Buzunarul cu pâine” – ultima premieră a actualei stagiuni

Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara vă invită la ”Buzunarul cu pâine” – ultima premieră a actualei stagiuni

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara este gata de lansarea ultimei premiere a stagiunii actuale: ”Buzunarul cu pâine”.

Viitoarea premieră la care vă invită Teatrul Maghiar din Timișoara are la bază un text al lui Matei Vișniec, spectacolul fiind creat și interpretat de actorii Kiss Attila și Molnos András Csaba. Premiera spectacolului ”Buzunarul cu pâine” va avea loc duminică, 29 aprilie 2018, de la 19:00, în Sala Studio. Comedia amară vorbește despre lașitatate și ezitare, funcționând și ca o metaforă pentru societatea contemporană.

Cele două personaje, Bărbatul cu baston și Bărbatul cu pălarie, se uită la un câine căzut în fântână și dezbat modalitatea prin care îl pot salva și motivația celor care l-au abandonat. Prin extensie, Vișniec spune că la fundul fântânii zace umanitatea și forța noastră de a reacționa ferm la agresiune și nedreptate. Având o abordare mai generală, spectacolul creat de cei doi actori vorbește despre libertatea fiecărui individ de a-și decide drumul în viață și de a (nu) fi sensibil la situațiile care nu îl influențează în mod direct.

”Morala acestei istorii atinge partea invizibilă a laşităţii noastre, atât de caracteristică naturii umane. Din cauza filozofării excesive pe tema virtuţilor şi frumuseţii acţiunii, personajele mele rămân paralizate tocmai atunci când ar trebui neapărat să acţioneze. Asta nu vă aminteşte de ceva cunoscut?”, subliniază Matei Vişniec.

Muzica originală a fost compusă de Cári Tibor, laureat UNITER, iar scenografia austeră, construită în jurul unei fântâni, este semnată de Albert Alpár. Spectacolul face parte din programul repertorial Talentum al Teatrului Maghiar, prin care se încurajează inițiativele artistice ale membrilor trupei.

Formatul spectacolului va fi unul foarte intim, pentru doar 40 de spectatori. Locurile la premieră sunt epuizate, însă se pot cumpăra pentru următoarea reprezentație, din 12 mai, ora 19:00, cu 16/8 lei, de la casa de bilete a teatrului sau de pe www.biletmaster.ro.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*