Administrație

Reprezentant al Ministerului Agriculturii, întrevedere cu fermierii în comuna Biled

Reprezentant al Ministerului Agriculturii, întrevedere cu fermierii în comuna Biled
Adora Beauty

Eveniment special astăzi în comuna timișeană Biled. O delegație din cadrul Ministerului Agriculturii a făcut o vizită de lucru în localitate.
Fermierii din Timiș au putut astfel să își spună problemele. Printre subiectele prezentate au fost proiectele derulate prin Programul Național de Dezvoltare Regională 2014-2020, Politica Agricolă Comună și accesarea fondurilor europene. Întâlnirea acestora cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Maricel F. Dima, a avut loc la Căminul Cultural din localitate.

Apoi, delegația a efectuat o vizită la cea mai mare seră pe structură de sticlă din țară, care se află la Biled, iar la final a mers la o fermă zootehnică.“Discuțiile au fost clare: dezvoltarea infrastructurii a localității Biled. Inclusiv au fost constructive, pe viitor cum se vor derula. Comuna Biled are în prezent patru proiecte câștigate pe fonduri europene, patru proiecte prin programe guvernamentale PNDL care duc la dezvoltare atât pe parte de infrastructură, cât și pe parte educațională și de sănătate. Am avut în vedere că pe raza localității Biled se duc două investiții. Una vizează sera de roșii, și aici ne aflăm la o nouă investiție care urmează toți pașii pentru a atrage fonduri europene cât și din buget local, pentru dezvoltarea fostului CAP pentru creșterea a cincizeci de mii de miei”, a precizat edilul comunei Biled, Cristian David.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii s-a arătat mulțumit de ce a văzut. Maricel Dima a transmis că “în primul rând, complexul de sere, care a fost realizat pe fonduri europene, arată ireproșabil. Plantele de tomate au ajuns în faza de coacere. Este o investiție a cărei producție merge în zona de retailer local. Din ce am înțeles de la producători, nu are cantitatea suficientă de a satisface cererea din această zonă. Este un lucru îmbucurător și poate undeva de deschis apetitul și altor investitori, sera, a cărei producție este de 600-700 tone de tomate la hectar. O altă vizită am făcut-o la fostul complex de creștere a animalelor, care a ajuns în stadiul de degradare și pe care noul investitor vrea sa îl revigoreze”.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*