Administrație

Foto: La cluburile de pe malul canalului Bega, ”afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”

Foto: La cluburile de pe malul canalului Bega, ”afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”

Vorba românească ”afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul” se potrivește perfect pentru unele dintre cluburile, restaurantele și alte entități care își desfășoară activitatea pe malul canalului Bega din Timișoara. Semnalul este tras de un consilier local din capitala Banatului, care arată că nu se păstrează curățenia decât ”la intrare”.

Consilierul local Ștefan Constantin Sandu are o nouă propunere inedită pentru timişoreni. Implementarea unui sistem de curăţenie la 360 de grade, adică de jur împrejurul imobilului. Cunoscut ca un susținător curățeniei la nivelul Timișoarei, Ștefan Sandu a lansat marți dimineață o propunere, deocamdată numai pe o rețea de socializare, însă aceasta ar putea prinde contur, deși există deja o hotărâre de consiliu local cu privire la aspectele semnalate de consilierul local care este și președintele comisiei pentru dezvoltare urbanistică, amenajarea teritoriului şi patrimoniu.

”Ar trebui implementat în oraș sistemul «Curățenie 360». Adică, când ai un spațiu, clădire, îți faci ordine și curatenie 360 de grade, de jur împrejur. Cluburile, bazele de pe malul canalului Bega, arată impecabil la intrare, dar în zona aleii pietonale de pe mal, mizeria și dezordinea este generalizată. Nu poți trata malul canalului Bega precum fundul curții. Respectul față de timișoreni și oraș, aici se vede”, a scris liberalul pe Facebook.

Consiliul Local Timișoara a emis încă din 2002 Hotărârea de Consiliu Local nr. 349, completată și modificată prin H.C.L. 542 din 28.11.2006, în care se specifică faptul că se sancționează ”neintretinerea curăţeniei şi igienei in clădiri, locuinţe, anexe gospodăreşti, în jurul blocurilor de locuințe şi a spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi pe terenurile pe care le dețin”, dar și ”necosirea ierbii, a gazonului din spaţiile verzi aferente sau limitrofe imobilului, curţii, grădinii”, fapte care se petrec frecvent pe raza muncipiului de pe Bega, însă nereclamate Poliției Locale – instituția competentă să ia măsuri împotriva celor care ignoră aceste aspecte legislative.

Foto: Facebook/Stefan Sandu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*