Social

Curățenia de primăvară nu durează o veșnicie. Nu mai scoateți gunoaie pe străzile din Timișoara!

Curățenia de primăvară nu durează o veșnicie. Nu mai scoateți gunoaie pe străzile din Timișoara!

Timișorenii sunt somați să nu mai scoată deșeurile în stradă după ce gunoaiele au fost ridicate în cadrul campaniei ”Curățenia de primăvară”. Polițiștii locali amintesc faptul că cei care depozitează deșeuri pe domeniul public riscă sanțiuni foarte mari.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului acționează în această perioadă pentru a veni în sprijinul acțiunii demarate de societatea de salubrizare RETIM SA în vederea menținerii curățeniei după încheierea campaniei ”Curățenia de primăvară”.

Pe lângă acțiunile punctuale de identificare a persoanelor care abandonează deșeuri formând astfel rampe clandestine de gunoi se acționează și pentru prevenirea formării de rampe noi după ce deșeurile au fost ridicate în cadrul acțiunii de curățenie. Polițiștii locali s-au deplasat ieri pe străzile unde s-a efectuat curățenia și au împărțit un număr de 71 de notificări cetățenilor și asociațiilor de locatari de pe străzile Calea Bogdăneștilor, Hașdeu, Dunărea, Cetății, Ronaț, Livezilor, Roșiori, C.A. Rosetti, Gr. Ureche, Pictor Th. Aman, Gr. Alexandrescu, Veronica Micle și Cireșului.

Notificările conțin, pe lângă prevederile legislative, și locațiile în care se pot transporta deșeurile rezultate din amenajări interioare și reparații. Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii locali au aplicat și un număr de patru sancțiuni contravenționale de câte 1.000 lei conform HCL 453/2007 unor persoane care au scos și au depozitat deșeurile pe domeniul public după ziua planificată conform graficului campaniei de curățenie de primăvară. ”Poliția Locală Timișoara atrage atenția timișorenilor să urmărească graficul de colectare a deșeurilor care a fost făcut public în cadrul acțiunii de curățenie și să nu scoată resturile din gospodării depozitându-le pe domeniul public deoarece riscă sancțiuni drastice. Acțiunile continuă și în perioada următoare”, susțin oamenii legii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*