Eveniment

Foto: Ziua Forțelor Terestre Române, sărbătorită în Piața Libertății din Timișoara

Foto: Ziua Forțelor Terestre Române, sărbătorită în Piața Libertății din Timișoara

Militarii Armatei Române au sărbătorit, astăzi, ziua Forţelor Terestre. Aniversarea are loc în fiecare an, iar la Timişoara nu a fost ignorat evenimentul.

Ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, din calendarul creştin-ortodox, a fost aleasă ca aniversare a Fortelor Terestre Române, iar evenimentul nu a trecut nesărbătorit nici în capitala Banatului.

Această zi este o sărbătoare nu doar a militarilor, ci a tututor românilor pasionați de tehnica militară. ”Aceasta este ziua în care se cuvine să aducem un pios omagiu eroilor noştri pentru jertfa de sânge şi un prilej de a arăta recunoştinţa celor care au luptat şi luptă sub Drapelul tricolor pentru apărarea interselor şi a valorilor naţionale”, a transmis şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu.

Evenimentul a fost marcat cum se cuvine și la Timișoara, în Piața Libertății fiind expusă tehnica militară și o parte din dotările Forțelor Terestre Române, de la camioane și vehicule blindate până la armament și corturi, toate acestea fiind însoțite de cadre militare care ofereau explicații și detalii cu privire la tot ce era expus.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*