Social

Umbrelele colorate vor anima din nou strada Alba Iulia

Umbrelele colorate vor anima din nou strada Alba Iulia

Asociația Noi Re-Creăm va „colora” două străzi din centrul orașului Timișoara cu ocazia Festivalului Timfloralis, organizat de Primăria Municipiului Timișoara.

Umbrelele colorate vor anima din nou strada Alba Iulia din Timișoara, iar pe o stradă paralelă va răsări un aranjament floral unic realizat din flori desenate pe asfalt!

Vor fi înălțate spre cer în jur de 600 de umbrele, iar montarea va începe marți dimineața, 23 aprilie. Instalația de umbrele va fi vizibilă pe toată durata Festivalului Timfloralis, dar și după terminarea acestuia.

„Primăria Municipiului Timișoara a fost cea care a făcut posibil acest proiect. Și ne bucurăm că autoritățile publice locale înțeleg, apreciază și susțin astfel de proiecte” mai afirmă fetele de la Asociația Noi Re-Creăm.

Ediția din acest an este mai specială pentru că se celebrează cinci ani de când proiectul „Colorăm orașul” a fost adus în premieră în România, la Timișoara! Bucurându-se de un succes național și răspandindu-se în mai multe orașe din țară!

Anul acesta, fetele de la Noi Re-Creăm au decis să mai „coloreze” o stradă din orașul de pe Bega! Pe baza conceptului de Street Art Live, strada Mărășești, zona dintre hotel Timișoara și Operă va fi acoperită de creația unică a artistei Roxana Netea, absolventă a Facultății de Arte din Timișoara! Pe asfalt vor fi pictate flori colorate într-un mod inedit! „Am ales această reprezentare în cadrul Festivalului Timfloralis deoarece Timișoara este intitulat „orașul florilor”. Din pavajul gri și anost se deschide o gaură a cheii urmată de o explozie florală, sugerând în mod simbolic însăși esența festivalului. Odată ce privești în interiorul acesteia, cromatica bogată și minunată a florilor presărate, menite să răpească răsuflarea trecătorilor, te cuprind în dansul ludic al primăverii”,  declară artista Roxana Netea, a cărei lucrare va fi reaizată pe strada Mărășești.

„Conceptul de Street Art Live, lansat în toamna anului 2016 de către asociația noastră, concept care a avut la bază realizarea a două covoare colorate pe asfalt și organizarea unui atelier de creație în aer liber, în care peste 25 de artiști au pictat în stradă, a fost un impuls pentru noi, tocmai pentru că știm câtă nevoie au timișorenii creativi de condiții pentru a se exprima și pentru a aduce talentul lor în fața comunității. Când vine vorba de tinerii care găsesc metode neconvenționale de expresie artistică, susținerea pentru ei este una foarte limitată.Astfel, prin proiectul Street Art Live, artiștii locali își pot„nara” talentul în fața întregului oraș”, declară fetele de la Noi Re-Creăm.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*