Cultură

Ziua Europei, celebrată în 9 mai la Timişoara. Ce concerte vor avea loc

Ziua Europei, celebrată în 9 mai la Timişoara. Ce concerte vor avea loc

Se fac pregătiri pentru  Ziua Europei la Timişoara. Evenimentul va fi marcat miercuri, 9 mai, prin acţiuni finanţate de către Primăria Municipiului Timişoara şi realizate în parteneriat cu Prefectura judeţului Timiş, Consiliul Judeţean Timiş şi consulatele statelor membre.

Dechiderea oficială a manifestării este programată pentru ora 12 în Piaţa Libertăţii. Programele artistice se vor derula începând cu ora 13 atât pe scenă din Piaţa Libertăţii, cât şi în amfiteatrul din Piaţa Sfântul Gheorghe şi vor antrena actanţi culturali din zona muzicii pop-rock, a muzicii populare, teatrului, cât şi sportivi şi iubitori ai sportului. De asemenea, vor fi amenajate în Piaţa Libertăţii pavilioane în care atât reprezentanţii statelor europene, cât şi partenerii acestui proiect vor expune materiale de promovare şi vor realiza diverse activităţi în cadrul atelierelor în intervalul orar 12:00 – 19:00.

Acţiunile de informare  vor fi susţinute de către Centrul de Informare Europe Direct, atât prin materialele expuse la stand, cât şi prin materiale video care vor rula pe scena din Piaţa Libertăţii pe întreaga durată a evenimentului.

Punctul de atracţie va fi, cu siguranţă, prezenţa pe scenă a artiştilor din zona muzicii pop. Mai exact,  de la ora 19.30 intră în scena portughezul Ricardo Caria, urmat de Lora, pentru că onoarea încheierii evenimentului să-i revină Andrei. Va fi, cu certitudine, o zi a unităţii tuturor timişorenilor şi a celor care măcar pentru o zi , în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene, vor avea dimensiunea unei Europe Unite aici, la Timişoara.

Ziua Uniunii Europene nu înseamnă doar data de naştere a proiectului european, ci şi o zi a bucuriei de a fi împreună, o zi a voinţei de solidaritate, o zi a marii comunităţi din care fac parte toţi cetăţenii Uniunii Europene. Poate fi definită ca ziua cetăţenilor unei “Europe Unite”, care s-a construit de-a lungul deceniilor ca o unitate în diversitate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*