Eveniment

Timişorenii, aşteptaţi la cel mai frumos festival al primăverii. Ce surprize vor fi la Timfloralis

Timişorenii, aşteptaţi la cel mai frumos festival al primăverii. Ce surprize vor fi la Timfloralis

Festivalul Timfloralis, care va avea loc în perioada 27-29 aprilie,  va aduce în faţa timişorenilor creații ale artiștilor floriști internaționali dar și locali care, cu siguranță, vor genera bucurie în sufletele privitorilor.

Piața Victoriei găzduiește pe platoul din fața Operei proiectul „The Future is Here” al floristului Olandez Dennis Kneepkens, dar și elemente de mobilier floristic decorate de către floristul Florin Jiboc. Fântâna din centrul Timișoarei poartă în acest an amprenta Filomenei Brisc, iar tânăra floristă Alexandra Luca va realiza proiectul “Mașina Timpului”.

Tot în zona centrală, timișorenii vor putea exploata imaginea superbă a photo corner-ului  din acest an, “Hoop of Hope” realizat de către florista Bianca Negrea.

În Piața Libertății vor capta atenția privitorilor proiectul floristei Diana Toma cu o reintrepretare florală a „Pomului Breslelor” și proiectul „The Ethnic Spirit of Timișoara” aparținând floristei Alina Nagy-Ghinea dar și work-shop-urile susținute de Facultatea de Horticultura si Silvicultura – USAMVBT, SC Horticultura SA, Casa de Cultură a Studenților din Timișoara precum și workshop-uri surpriză! Tot în perimetrul Pieții Libertății se va desfășura în acest an activitatea de comerț floral.

Ca și elemente inedite în acest an menționăm împodobirea în premieră a podului Mihai Viteazul precum și realizarea din flori a simbolurilor Centenarului României și a anului 2021, anul în care Timișoara va deveni Capitală Europeană a Culturii. Tot în premieră, pe strada Mărășești se vor regăsi motive florale pictate pe asfalt care vor înfrumuseța centrul Timișoarei.

Alte două momente dinamice vor atrage atenția și vor stârni interesul publicului larg: „Parada Florilor”, constând în prezentarea prințeselor Timfloralis în trăsuri trase de cai precum și “Pedalarea Timfloralis“, când participanții vor parcurge traseul specificat în programul evenimentului purtând aranjamente florale pe bicicletele lor.

Programul din acest an al festivalului cuprinde numeroase demonstrații floristice ce se vor desfășura pe scena situată în Piața Victoriei.

Găsiţi AICI programul complet al Festivalul Timfloralis organizat de Primăria Timişoara.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*