Eveniment

Șoferi amendați pentru neutilizarea centurii de siguranță, viteză prea mare și neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor

Șoferi amendați pentru neutilizarea centurii de siguranță, viteză prea mare și neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor

A fost jale pe drumurile din Timiș. Sute de șoferi s-au ales cu permise suspendate și amenzi usturătoare pentru neutilizarea centurii de siguranță, viteză prea mare și neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor.

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În perioada 16 –19 aprilie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, a fost întocmit trei dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 735 sancţiuni contravenţionale, 422  dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 93 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Au fost sancţionaţi şi 12 pietoni care nu au respectat prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 44 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor şi vehiculelor. De asemenea, au fost retrase 8  certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*