Administrație

S-a decis cum va arăta noul stadion de rugby al Timișoarei. În 2020 se va putea juca pe el!

S-a decis cum va arăta noul stadion de rugby al Timișoarei. În 2020 se va putea juca pe el!

Primarul Timișoarei a oferit noutăți în privința viitorului stadion de rugby pe care administrația locală vrea să-l construiască în Calea Buziașului. Va avea 15.000 de locuri și va putea fi folosit încă din 2020.

Timișoara va avea un stadion cu 15.000 de locuri destinat în mod special echipei de rugby SCM Timișoara Saracens – echipa cu cele mai bune performanțe în plan local, în ultimii ani. Intenția de a construi un stadion modern pe care să evolueze ”sarazinii” a prins contur cu mai mulți ani în urmă, însă până acum nu s-a luat nici o măsură concretă în acest sens.

Vineri, 20 aprilie 2018, primarul Timișoarei a oferit mai multe detalii cu privire la capacitatea și modul de contrucție a arenei, amplasarea sa și, mai ales, cum ar putea arăta. ”Acesta este modelul de stadion pe care îl am în vedere pentru stadionul de 15.000 de locuri pe care îl va construi Primăria în complexul sportiv de agremene «Calea Buziașului»”, a anunțat edilul de pe Bega prin intermediul unei postări pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Robu a explicat că vrea ca stadionul să aibă costuri reduse, dar, în același timp, să fie frumos și funcțional. ”În poze, avem stadionul din Ploiești, un stadion excelent după părerea mea, nu unul de lux, scump, ci unul frumos, funcțional, accesibil municipalității ca preț. Presupun că sunteți curioși să știți, stimați concitadini, în ce stadiu este acest proiect. Vă asigur că în niciun caz nu a fost uitat sau tratat neprioritar. Dimpotrivă! Procedurile legale iau, însă, foarte-foarte mult timp. Ei bine, suntem, acum, în stadiul de licitație pentru contractarea elaboratorului studiului de fezabilitate și proiectului tehnic! În câteva luni, acestea vor fi elaborate. Imediat după, vom organiza licitația pentru execuție”, a detaliat primarul Timișoarei, pe Faceboo, acolo unde a și postat imaginea de mai sus.

Liberalul care conduce Timișoara de ase ani a înaintat și o dată la care crede că stadionul va putea începe să fie utilizat. la capacitate minimă -5.000 de locuri-, urmând ca, peste ani, acesta să ajungă la cele 15.000 de locuri anunțate. ”În 2020, stadionul va fi introdus în uz, posibil cu o singură tribună -5 mii de locuri- pe una din lungimi, la început, dacă posibilitățile financiare nu ne vor permite să creăm toate cele 15.000 de locuri deodată”, a adăugat Nicolae Robu, care a mai precizat că ”acest nou stadion va di dedicat cu prioritate rugby-ului, date fiind performanțele clubului Primăriei, SCM Timișoara Saracens”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*