Politic

PMP rupe protocolul de colaborare de la nivelul CJT, dintre PSD, ALDE şi PMP

PMP rupe protocolul de colaborare de la nivelul CJT, dintre PSD, ALDE şi PMP

Preşedintele PMP Timiş, Cornel Sămărtinean, a decis să rupă protocolul de colaborare de la nivelul Consiliului Judeţean Timiş, dintre PSD, ALDE şi PMP. Acesta a durat doi ani.

Astfel, deputatul PMP le cere acum tuturor celor care ocupă diverse funcţii, în baza acestui protocol, să renunţe la ele.“În cadrul Consiliului Executiv Județean al Partidului Mișcarea Populară- Organizația Timiș din data de 19.04.2018, în urma discuțiilor aprinse purtate de membri CEJ PMP Timiș și în urma votului in unanimitate s-a decis DENUNTAREA PROTOCOLULUI DE COLABORARE PSD-ALDE-PMP la nivelul Consiliului Județean Timiș semnat în anul 2016. Acest vot a fost rezultatul unei comunicări defectuoase la nivelul celor trei formațiuni politice semnatare cât și datorită politicilor preponderent sociale la nivelul CJ Timiș, de lipsa cu desăvârșire a investițiilor guvernamentale în Timiș, lipsa unei administrații eficiente, lipsa de reacție a administrației CJ Timiș la nerealizarea proiectelor majore a județului Timiș (Centura de Sud, Spitalul Regional, Spitalul Oncologic, Gara de Nord, Spitalul de Copii, Sala Polivalentă). Protocolul semnat în anul 2016 și-a pierdut valoarea nerespectând ideile și proiectele de dreapta ale Partidului Mișcarea Populară, programul politic al PMP de la nivelul administrației publice judetene. Scopul pentru care a fost creat acest protocol era în esență o administrare eficientă a județului Timiș. Constatăm că după 2 ani de colaborare acest scop lipsește. Județul Timiș în loc să aibă o administrație eficientă bazată pe investiții, atragere de fonduri europene, bani guvernamentali alocați de la nivelul central, are o administrație cu o abordare socială, gestionând într-un mod ineficient și în defavoarea cetățenilor fondurile la nivelul CJ Timiș”, susține președintele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean.

PMP Timiș invită toate formațiunile de dreaptă să se asocieze și să vină la discuții. “Ne dorim ca și colegii nostri de la UNPR (vor fi colegii noștri cât de curând) să aibă inteligența necesară și să nu intre în discuții pripite cu nimeni, fără să gândească foarte bine acest aspect. În discuții îi așteptăm și pe colegii de la ALDE și pot să ni se alăture la o nouă construcție de dreapta în Timiș. În același timp nu excludem nicio construcție cu PSD, dar cu alte elemente, pe alte principii bazate pe dezvoltarea acestui județ, nu pe o politici preponderent sociale, Partidul Mișcarea Populară fiind un partid de dreapta își dorește ca în anul Centenar  toate formațiunile politice de dreapta să se UNEASCĂ, iar la protocolul de colaborare POLITICO-ADMINISTRATIV EXISTENT, semnat între PMP-PER-PNȚCD – Organizațiile Județene, să se alăture și restul formațiunilor politice DE DREAPTA de pe esichierul politicii din Timiș (inclusiv colegii noștri de la UNPR).

În ceea ce o priveşte pe Roxana Iliescu, vicepreşedinte CJ din partea PMP, situaţia este încă incertă. Acesta şi-a anunţat public demisia din PMP, însă la nivelul organizaţiei judeţene nu a ajuns niciun document, potrivit deputatului Sămărtinean.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*