Social

Ce gest a făcut consulul onorific al Italiei la Timișoara pentru spitalul din Caransebeş

Ce gest a făcut consulul onorific al Italiei la Timișoara pentru spitalul din Caransebeş

Consulul onorific al Italiei la Timișoara, Niccolo Maso, s-a aflat pentru câteva ore la Caransebeș, unde s-a întâlnit atât cu primarul Felix Borcean, cât și cu conducerea Spitalului Municipal de Urgență. Medic radiolog de profesie, Maso nu a mers joi cu mâna goală, ci cu aparatură pentru secția de Anestezie-Terapie Intensivă.

„Am adus aparatură de uz comun, defibrilatoare, aparatură specifică de ATI. E doar un început. După ce am văzut Spitalul din Caransebeş, am înțeles care sunt nevoile și vom sensibiliza asociațiile și spitalele din Italia pentru a da şi ele o mână de ajutor” , a precizat Niccolo Maso.

În vizita sa prin spital, diplomatul italian a fost însoțit de managerul Mihaela Popovici, directorul medical Bhupinder Singh, președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean și de alți medici.

 „După cum a spus și domnul consul, nu o să putem merge la infinit cu astfel de artificii, trebuie schimbat din rădăcini sistemul nostru medical. În niciun caz spitalele mari, așa cum este și al nostru, nu ar trebui să rămână doar în subordinea unei administrații locale. Am plecat cu un sentiment pozitiv din spital, sigur că mai sunt și secții cu probleme, dar încercăm să le rezolvăm pas cu pas”, a declarat primarul Felix Borcean.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*