Sport

Vlad Neaga şi Alexandru Szekely debutează cu succes în Campionatele Balcanic şi Naţional de Motociclism Viteză

Vlad Neaga şi Alexandru Szekely debutează cu succes în Campionatele Balcanic şi Naţional de Motociclism Viteză

Vlad Neaga și Alexandru Szekely, sportivi ai Asociației CS Dumbrăvița – V.N. Motorsport au concurat week-end-ul trecut în Campionatul Balcanic şi Naţional Individual de Motociclism Viteză, pe circuitul de la Serres (Grecia).

Pentru Vlad Neaga, care a concurat la clasa „Formula 600”, a fost prima cursă la această disciplină. El pilotează o motocicletă Kawasaki ZX-6R, având numărul de concurs #194. Cu toate că parcursul său din week-end a fost plin de emoție și presărat cu unele evenimente neplăcute, tânărul pilot a avut un parcurs remarcabil.

Vineri, la prima intrare pe circuit, motocicleta a refuzat să pornească deoarece acumulatorul s-a descărcat subit. Apoi, în celelalte două antrenamente rămase, el și echipa lui, au încercat să facă cele mai bune setări. Vlad a reușit să învețe configurația circuitului, să frâneze tot mai bine și să se înscrie din ce în ce mai corect pe trase.

Sâmbătă dimineață, la antrenamentele de calificări, viteza a crescut tot mai mult, reușind să obțină cel mai bun timp al piloților din Campionatul Național și al 7-lea timp din Campionatul Balcanic.  Cursa de sâmbătă a încheiat-o pe locul 1 în CN și pe 6 în CB. Din păcate, din cauza unei neconcordanțe între regulamentele național și cel balcanic, referitoare la folosirea anvelopelor, a fost descalificat.

Cu toate acestea, pregătirile pentru cursa de duminică au continuat și rezultatele nu au întârziat să apară. Surpriză, la warm-up Vlad încheie primul cu cel mai bun timp, atât în Balcanic cât și în Național. În cursa a obținut din nou locul 1 în CN și de această dată, locul 6 în CB. A fost o cursa cu multe depășiri și cu un acrosaj din care a rezultat o tobă îndoită și urme de anvelope pe costumul de pilotaj.  Reamintim că Vlad Neagă este campionul en-titre al Supermoto-ului din România, clasa S Open, iar de anul acesta participă şi la cursele de viteză la clasa F 600.

Alexandru Szekely, vicecampion național la supermoto SOpen, a mai participat și la curse de viteză din afară Campionatului Național. El pilotează o motocicletă BMW S1000 RR, având numărul de concurs #126. În acest sezon competițional a hotărât să participe la Formula 1000, înregistrând și el rezultate de excepție. În etapa 1 de sâmbătă, locul 1 în CN și locul 10 în CB iar în etapă a 2-a de duminică, locul 1 în CN și locul 6 în CB.

Următoarea cursă a celor doi piloți va fi una de supermoto și se va desfășura la Arad în 28-29 aprilie 2018 (prima etapă a Campionatului Național Individual de Supermoto).

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*