Social

Eveniment caritabil în sprijinul copiilor nevăzători

Eveniment caritabil în sprijinul copiilor nevăzători

În 21 – 22 aprilie, va avea loc un mic târg de carte, caritabil. Acţiunea este organizată de Clubul Rotaract Timişoara Cetate, cu scopul de a veni în sprijinul copiilor nevăzători.

Proiectul „Bookurie fără etichetă” reprezintă un mic târg de carte, varianta românească a proiectului „Blind date with a book/ Date a book” din America. Acesta constă în ambalarea întregii cărţi într-o coală de hârtie în aşa fel încât să nu i se vadă coperta (titlul, autorul etc.), iar cumpărătorul, cititorul, o va cumpăra fără să ştie despre ce carte este vorba. Pe acel ambalaj vor fi trecute câteva informaţii despre carte, care includ genul cărţii, precum şi cuvinte cheie în legătură cu subiectul abordat de aceasta. Este stabilit un preţ standard pentru fiecare carte, astfel încât acesta să nu facă diferenţa, banii colectaţi fiind direcţionaţi către o cauză nobilă vizează copii nevăzători din comunitatea timişoreană.

„Ne-am dorit foarte mult să creăm o poveste frumoasă în jurul acestui proiect, cu atât mai mult cu cât acesta este destinat copiilor cu dificultăţi. Profităm, totuşi, şi atragem atenţia asupra importanţei cititului, care s-a cam pierdut în ultimii ani, odata cu dezvoltarea tehnologiei. Aşteptăm cu drag publicul larg să participe la o cauză atât de specială, întrucât copii sunt viitorul nostru.”, au menţionat tinerii organizatori.

Evenimentul se desfăşoară pe parcursul a două zile – sâmbătă, 21 aprilie, pe strada Mărăşeşti, începând cu ora 10:00 şi duminică, 22 aprilie, în Iulius Mall (în faţa magazinului Intersport), începând cu ora 12:00.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*