Educație

Elevii de la liceele din Timișoara învață despre securitatea și sănătatea în muncă

Elevii de la liceele din Timișoara învață despre securitatea și sănătatea în muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș au organizat ieri concursul județean “ȘTIU ȘI APLIC Securitatea și Sănătatea în Muncă se  deprind de pe băncile școlii!”. Concursul face parte din campania națională “Valențele culturale ale securității și sănătății în muncă pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale”, coordonată de Inspecția Muncii București.

Obiectivul principal al concursului este încurajarea și atragerea elevilor în activități de studiere a disciplinei numită securitate și sănătate în muncă.“Introducerea disciplinei Securitate și Sănătate în Muncă în iînvățământul preuniversitar constituie o componentă cheie în dezvoltarea culturii de prevenire a riscurilor, prin învățarea de către elevi a modului de a lucra în condiții de securitate și sănătate la fiecare loc de muncă. Scopul acestui concurs este conștientizarea profesorilor și elevilor, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă.Concursul a avut 21 participanți, toți elevi  de la profilul tehnic”, transmite Pavel Kașai, director ITM Timiș.

Astfel, Pavel Kașai, inspector șef al ITM Timiș, a subliniat importanța și rolul acestui concurs adresând mulțumire și apreciere pentru toți participanții, colaboratorii  și persoanele prezente, înmânând diplomele elevilor câștigători. Nouă elevi vor participa la Etapa Națională de la Iași. Este vorba despre:

BUD VIOREL  – Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Timișoara

HADA VLAD IONUȚ – Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Timișoara

POPA RADU VASILE – Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Timișoara

LEONTE ROBERTO NENIA ALFREDO – Liceul Tehnologic de Transporturi Auto,

SAVA LAURENȚIU BOGDAN – Liceul Tehnologic de Transporturi Auto,

LUPU ALEXANDRU – Liceul Tehnologic de Transporturi Auto,

MINOIU MIHAI ADRIAN – Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu,

TRIHENEA NICOLAE – Liceul Tehnologic de Transporturi Auto,

IERENICI DENISA MIHAELA – Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*