Politic

Daniela Mariș, președinte OFL Timișoara: “Solicităm revizuirea Regulamentului-cadru la Legea care reglementează acordarea sporurilor angajaților din sistemul medical”

Daniela Mariș, președinte OFL Timișoara: “Solicităm revizuirea Regulamentului-cadru la Legea care reglementează acordarea sporurilor angajaților din sistemul medical”

Organizația Femeilor Liberare Timișoara solicită revizuirea Regulamentului-cadru la Legea nr. 153/2017, care reglementează acordarea sporurilor angajaților din sistemul medical, act ce a generat o serie de inechități salariale la nivelul sistemului.

O parte importantă a salariaților din sistemul sanitar, biologi, biochimişti, farmacişti, moaşe, infirmieri, personal TESA și de asistență socială sunt discriminați de prevederile Legii nr. 153/2017.  Aceștia se confruntă cu pierderi de venituri cuprinse între 300 – 1.700 de lei în urma adoptării noului regulament, punând în pericol calitatea actului medical și a echipei medicale din care fac parte.

Povara de a găsi soluții și de a compensa diferențele de nivel salarial a căzut pe fiecare unitate medicală în parte și indirect, dar implicit, pe fiecare cetățean bolnav, acțiune și decizie ce ne dovedește, din nou, lipsa de competență a acestui Guvern, dispus să sacrifice pentru interesele politice, calitatea actului medical. Acest mod de redistribuire a bugetelor salariale lasă loc de acțiuni discriminatorii între spitale, lucruri care sunt îndreptate împotriva intereselor bolnavilor. Încă o dată se demonstrează că promulgarea legilor fără un studiu de impact conduce la nemulțumiri și proteste în rândul cetățenilor afectați, care în loc să își exercite profesia, sunt nevoiți să iasă în stradă pentru drepturile lor. Sperăm ca Ministerul Sănătății să găsească soluția optimă de rezolvare a problemelor generate în acest sistem”, transmite Daniela Mariș, președinte OFL Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*