Eveniment

Un kosovar şi un turc, depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni la graniţa cu Serbia

Un kosovar şi un turc, depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni la graniţa cu Serbia
Adora Beauty

Poliţiştii de frontieră de la Jimbolia au depistat doi cetăţeni din Kosovo, respectiv Turcia, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu ajutorul unei călăuze ce avea dublă cetățenie sârbo-franceză.

Marţi noapte, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, două persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interior, pe jos, pe câmp.

Ajunse pe teritoriul României, la aproximativ 500 m de PTF, persoanele s-au ascuns în vegetație şi au aşteptat până când un autoturism, care venea pe comunicația DN59A, la ieșirea din PTF Jimbolia, a venit şi i-a preluat. Imediat, poliţiştii de frontieră au oprit autoturismul, moment în care cei doi au sărit și au fugit pe câmp. Polițiștii de frontieră i-au reținut pe cei doi și i-au dus, împreună cu șoferul, la sediul instituției pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre un cetățean turc și un cetățean din Kosovo, în vârstă de 31 respectiv 32 de ani, iar şoferul autoturismului este cetăţeanul sârbo-francez R.A., în vârstă de 35 de ani.

Totodată, s-a stabilit faptul că cei doi au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă în state din vestul Europei cu ajutorul călăuzei sârbo-franceze.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei doi cetățeni străini şi trafic de migranţi pentru cetățeanul sârbo-francez, urmând să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, la finalizarea cercetărilor fiind luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*