Sport

BC Timișoara se confruntă cu campioana în cel de-al nouălea meci programat într-o singură lună

BC Timișoara se confruntă cu campioana în cel de-al nouălea meci programat într-o singură lună

Pe data de 19 martie 2018, BC Timișoara învingea la Craiova, în etapa a XXI-a a sezonului regulat, iar astăzi, 18 aprilie, de la ora 18:00, alb-violeții primesc vizita campioanei en titre, ”U” BT Cluj, în runda a VII-a din Top 6. Va fi a noua partidă oficială, disputată de ”Leii din Banat” într-o lună calendaristică.

Confruntarea dintre BC Timișoara și ”U” BT Cluj va avea loc la sala Constantin Jude din capitala Banatului. Timișorenii întâlnesc pentru a cincea oară, în actualul sezon, adversarul din Cluj, ardelenii câștigând toate cele patru dispute de până acum: două în sezonul regulat, una în Top 6 și una în semifinalele Cupei României, la Sfântu Gheorghe.

”Este primul meci acasă, după mai multe deplasări, care ne-au consumat din punctul de vedere al energiei. Sper să ne refacem fizic și să jucăm un baschet de nivel ridicat. Ne trebuie o victorie pentru a spera la locurile ce oferă un meci în plus pe teren propriu în sferturile de finală”, a declarat Tudor Costescu, antrenorul BC Timișoara.

Înaintea etapei, Clujul este pe locul al doilea, cu 49 de puncte, iar Timișoara pe poziția a cincea, cu 45 de puncte. Și această săptămână aduce două jocuri pentru ”Leii din Banat”, care sâmbătă, începând cu ora 18:00, vor înfrunta Steaua, la București.

Omul cu 113 prezențe sub tricolor, la aruncarea de start

Invitat pentru aruncarea de start este un jucător cu 20 trofee majore în cariera sa de fotbalist, inclusiv câștigarea Cupei UEFA cu Șahtior Donețk. Proaspăt transferat la Poli Timișoara, Răzvan Raț va da startul simbolic al partidei BC SCM Timișoara – U BT Cluj.

Pe lângă Cupa UEFA cucerită în 2009, Raț a fost de șapte ori campion al Ucrainei, de două ori campion al României (cu Rapid București, cu care a luat o dată și Cupa României), a câștigat de cinci ori Cupa și de patru ori Supercupa în Ucraina și a participat cu naționala la turneul final Euro 2008. Răzvan are 113 selecții la reprezentativa de seniori, fiind unul dintre cei doar cinci fotbaliști cu peste 100 de prezențe sub tricolor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*