Social

Zeci de conducători de autovehicule de mare tonaj sancționați de polițiștii locali

Zeci de conducători de autovehicule de mare tonaj sancționați de polițiștii locali

Zeci de conducători de autovehicule de mare tonaj au fost sancționați de polițiștii locali în ultimele două săptămâni. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră continuă verificările cu privire la depistarea conducătorilor de autovehicule de mare tonaj care nu respectă prevederile legale referitoare la circulația pe raza municipiului Timișoara.

În ultimele două săptămâni, 35 de conducători auto de autovehicule de mare tonaj au fost sancționați de polițiștii locali după ce au fost depistați încălcând prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dar și la HCL 638/2013 privind achitarea taxei de tranzit, la HCL 485/2006 si 486/2006 privind circulația și parcarea pe anumite sectoare de drum, sancțiunile ridicându-se la 42.360 lei.

Reamintim că încălcarea prevederilor legale poate atrage sancțiuni de până la 2900 lei. Cele mai frecvente încălcări ale legislației au fost constatate în ultima lună în zonele Pasajul Jiul cu Republicii, pe Grigore Alexandrescu, Demetriade.

Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile pe această linie și atrage din nou atenția conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare, să se informeze atunci când ajung în Timișoara și să următească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul Timișoarei și să nu circule decât pe rutele stabilite.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*