Social

Donează sânge! Campania ”Din inimă, pentru viaţă” a ajuns la ediţia a treia

Donează sânge! Campania ”Din inimă, pentru viaţă” a ajuns la ediţia a treia

“Din inimă, pentru viaţă” – acesta este numele campaniei iniţiate, cu doi ani în urmă, ȋn social media, de către un grup de mame… atipice, ȋn colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara şi cu Centrul Medical Orthopedics.

Grupul de femei ”Mămici mai tari ca Google” (MMTCG) a avut această iniţiativă oarecum spontan, dar, totodată, ca un răspuns la numărul mare de solicitări de sânge ce apăreau ȋn mediul online, pentru diverse persoane care aveau nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală sau o transfuzie.

După un început de an bogat în fel de fel de activităţi marca MMTCG, în principal din sfera celor umanitare, acum pregătim cea de-a treia ediţie a campaniei de donare de sânge MMTCG. Ca de fiecare dată, acest al treilea eveniment ce vizează donarea de sânge va fi organizat în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Timișoara și cu Clinica Orthopedics. Astfel, luni, 23 aprilie, la Centrul Medical Orthopedics, va demara acţiunea de donarea de sânge propriu zisă. Ȋn intervalul orar 8:30 – 12:30, când şi reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină vor fi prezenţi pentru a recolta sânge, peste 40 de membre ale grupului MMTCG, alături şi de câţiva tătici, vor dona sânge pentru a salva o viaţă.

”Ştiind că sute de persoane au nevoie, zi de zi, de sânge pentru a rămâne în viață, pentru a trece cu bine peste intervenții chirurgicale sau a face faţă unor proceduri medicale dificile, cum sunt cele din categoria afecțiunilor oncologice, numeroase mămici au răspuns prezent şi s-au arătat dornice să ajute. Unele dintre ele au fost nevoite să renunţe din cauza unor probleme medicale, ȋn care donarea de sânge nu este permisă; altele dintre ele sunt déjà fidele acestui eveniment, fiindu-ne alături şi la ediţiile precedente”, susțin organizatorii, care amintesc faptul că relaţii suplimentare despre eveniment pot fi obţinute de la: Bianca Potyesz – iniţiator Grup MMTCG – 0740-483.729 sau de la Smaranda Marcu – coordonator campanie de donare – 0721-709.548.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*