Eveniment

Cantitate mare de droguri descoperită la Vama Moravița

Cantitate mare de droguri descoperită la Vama Moravița

Poliţiştii de frontieră de la Stamora-Moravita, împreună cu inspectorii vamali, au depistat, la controlul de frontiera, un barbat din Austria care intentiona sa intre in Romania avand asupra sa 4 grame de substanță vegetală posibil marijuana și 8 pastile SUBOTEX ce conțineau substanță activă BUPRENORFINĂ, substanţe aflate sub control naţional și droguri de risc.

Ieri în jurul orei 18:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru a intra în ţară o persoană de sex masculin, în vârstă de 28 de ani, cetăţean austriac, la volanul unui autoturism marca Ford, înmatriculat în Austria.

În urma controlului efectuat asupra bagajelor bărbatului, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, 8 comprimate SUBOTEX, precum și 4 grame de substanță vegetală, posibil marijuana, acestea fiind substanţe aflate sub control naţional, înscrise în Anexa nr. III din Legea 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Bărbatul a declarat că substanțele îi aparțin și le folosea pentru uz propriu.

​Cantitatea de droguri a fost reţinută de lucrătorii Biroului Vamal Moraviţa, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară precum și exportul ori importul de droguri de risc fără drept și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept, în continuare fiind luate măsurile legale ce se impun.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*