Social

Locuitorii din Biled informați despre selectarea corectă a deșeurilor electrice și electrocasnice

Locuitorii din Biled informați despre selectarea corectă a deșeurilor electrice și electrocasnice

Nu aruncați la gunoi deșeuri electrice. Primăria Biled informează locuitorii  cu privire la colectarea și selectarea corectă a deșeurilor electrice și electrocasnice.

Deșeurile electrice reprezintă 5-6% din totalul deșeurilor unei comunități. Așa cum gunoiul menajer nu este păstrat în casă, nici echipamentele electrice vechi sau stricate nu trebuie depozitate în gospodărie ori aruncate la întâmplare. Ele trebuie colectate și reciclate corect din rațiuni ce țin de protecția mediului înconjurător, de riscul pe care îl prezintă potențialul lor toxic, precum și de protejarea resurselor naturale ale pământului.

În primul rând, aceste echipamente pot avea în componența lor elemente nocive pentru mediu și sănătatea populației, metale grele sau gaze periculoase, elemente care eliberate în aer, apă sau sol au efecte dăunătoare, pe termen lung, asupra hranei noastre, a apei pe care o bem sau a aerului pe care îl respirăm. Majoritatea sunt constituite din componente ce conţin materiale ce pot fi recuperate și reintroduse în industrie, ca materii prime secundare, pentru a preveni exploatarea irațională a resurselor primare, desigur, doar printr-un grad de valorificare înalt obţinut cu tehnologii de reciclare performante.

TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit din toate reţelele de telefonie) este un serviciu oferit de Asociația RoRec, în sprijinul rețelei de operatori locali parteneri. Cetățenii pot apela TelVerde 0800 444 800 pentru a afla mai multe informații despre importanța colectării și reciclării deșeurilor electrice sau pentru a afla cum se pot debarasa corect de deșeurile electrice.

După colectarea deșeurilor electrice, acestea sunt încărcate și transportate în condiții de siguranță către operatorii de tratare şi reciclare. Procesul de tratare include mai multe activităţi de natură fizică (dezmembrare / tăiere, sustragerea substanţelor nocive din componenţa unor DEEE prin anumite metode) din care rezultă componente (cabluri, motoare, plăci circuite imprimate) şi materiale (sticlă, plastic, metal etc.) ce vor fi supuse ulterior, în funcţie de caz, unor tratări suplimentare, valorificări, reciclări şi/sau neutralizări şi eliminări nepoluante.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*