Turism

Foto. Veliko Gradiste, un loc tot mai căutat de timişeni

Foto. Veliko Gradiste, un loc tot mai căutat de timişeni

Timişenii sunt clienţi fideli ai vecinilor sârbi din Veliko Gradiste, existând zile în care prezenţa românilor depăşeşte cu mult numărul localnicilor.

Veliko Gradiste este situat la 137 de kilometri de Timisoara și este, mai presus de toate, un orășel cochet tradiţional, cu străzi largi și o multitudine de grădini cu flori și terase frumos aranjate.

Malul Dunării, Bazarul vechi, stațiunea turistică Lacul de Argint cu pădurile de salcâm alb constituie, cum spun cei din Veliko Gradiste, o sărbătoare pentru ochi, un balsam pentru suflet și o fabrică de sănătate.

În lungime de 14 km lungime, Lacul de Argint, unul dintre cele mai mari lacuri din Serbia, și-a luat numele de la licărirea argintie a reflexiilor ape pure filtrate de solul nisipos.

Zona Veliko Gradiste le oferă vizitatorilor multiple posibilități de vizitare și agrement, plaje dotate la standarde moderne pentru sporturi nautice și acvatice, resorturi cu tot confortul, hoteluri și pensiuni, restaurante și baruri, terenuri de golf și de tenis, camping și multe altele.

Tot aici se găsește cel mai mare campus sportiv de pregătire pentru baschetul profesionist.

Zona este și un loc de pornire în plimbări cu barca și croaziere pe lac și pe Dunăre, cicloturism sau simple drumeții. De aici se poate pleca spre cetatea medievală Ram din apropiere, spre mănăstiri ortodoxe cu o istorie impresionantă, precum și în incursiune de pescuit sportiv. Ca un fapt divers, aici a fost realizată cea mai mare captură de crap, de 45 de kg, eveniment consemnat în Cartea Recordurilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*