Eveniment

Sucevean depistat cu documente false la frontiera de vest

Sucevean depistat cu documente false la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră de la Cenad au depistat un cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere și o carte de identitate false, care aveau însemnele autorităţilor din Republica Moldova.

Miercuri, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un bărbat care conducea un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Germania.

La solicitarea poliţiştilor de frontieră, şoferul a prezentat permisul de conducere și cartea de identitate, acte ce purtau însemnele autorităţilor din R. Moldova.

La controlul specific, agenţii au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente originale, aflate în uz, acestea fiind false.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a stabilit ca bărbatul este cetăţean român, se numeşte L.I., are 47 de ani, si este domiciliat pe raza judeţului Suceava.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a fost căsătorit în Rep. Moldova unde a obținut cartea de identitate, iar permisul a fost procurat în urma unui curs auto în Chișinău şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acestea ar fi false.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*