Eveniment

Un tren Regiotrans a deraiat în Caraş-Severin. Câţi călători erau în el

Un tren Regiotrans a deraiat în Caraş-Severin. Câţi călători erau în el

Traficul feroviar între Reşiţa şi Timişoara este blocat din cauza deraierii unui tren de călători.

E vorba despre trenul privat Regiotrans care a plecat în această dimineaţă din Reşiţa, iar în zona haltei Colţan, unul dintre boghiuri a deraiat de pe şina care s-a deplasat care urmare a unei alunecări de mal.

În remorca motorului se aflau 12 pasageri care nu au fost răniţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, Magdalena Tocmelea, pentru Radio Reşiţa.

Pompierii au trimis două autospeciale pentru a acorda măsurile de sprijin, dar nu a fost nevoie. Pasagerii au coborât singuri din tren şi şi-au continuat călătoria cu alte mijloace de transport.

Din informaţiile obţinute de la Regionala CFR Infrastructură, linia Reşiţa – Berzovia a fost închiriată pentru patru ani operatorului de transport privat RCCS Trans care are în circulaţie trenuri Regio Călători pe relaţia Reşiţa – Timişoara şi retur.

Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR Infrastructură, a declarat pentru Radio Reşiţa că, linia ferată trebuie întreţinută de operatorul privat care o are închiriată şi trebuie să asigure desfăşurarea în siguranţă a traficului şi implicit a fluxului de călători.

Calea ferată va fi blocată cel puţin până la ora 16.00, până când se încearcă înlăturarea pământului de pe şine.

Sursa: Radio Reşiţa

Foto: www.argument.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*