Social

Polițiștii locali au aplicat sute de amenzi, înainte de Paști, în piețele din Timișoara

Polițiștii locali au aplicat sute de amenzi, înainte de Paști, în piețele din Timișoara

Polițiștii locali din Timișoara au întreprins mai multe acțiuni punctuale în piețele agro-alimentare, acestea având ca ”rezultate” zeci de sancțiuni contravenționale, înainte de începerea sărbătorilor Pascale din acest an.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor au efectuat, în zilele premergătoare Sărbătorilor Pascale, acțiuni punctuale în piețele agro-alimentare pentru a preveni comercializarea de produse de sezon neconforme cu normele legale în vigoare, dar și a altor produse vândute în condiții necorespunzătoare și fără documentele necesare. Oamenii legii au aplicat un număr de 68 sancțiuni contravenționale comercianților care au vârdut fără autorizație diverse produse, valoarea acestora ridicându-se la 10.820 lei, toate acestea numai în ”Săptămâna Mare”. Verificările au fost efectuate în piețele Badea Cârțam, Iosefin, 700, Doina și Dacia.

Tot în această perioadă au fost efectuate și acțiuni comune cu inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare Timiș pentru prevenirea comercializării de carne în condiții improprii și fără documente. Acțiunile de acest fel se efectuează periodic luându-se măsurile legale în cazurile în care se constată încălcări ale legislației. Spre exemplu, în luna martie, polițiștii locali au aplicat un număr de 476 sancțiuni contravenționale în valoare de 65.810 lei, fiind și ridicate în vederea confiscării o serie de mărfuri printre care aparatură electrică, parfumuri, ochelari etc. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale atât comercianților care nu au respectat legislația referitoare la Regulamentul de piață – HCL 334/2002, dar și conform Legii 145/2014 modificată pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și conform HCL 186/2014 privind marcarea produselor din piețe cu etichete conținând proveniența acestora.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*