Internațional

O mașină a intrat în mulțime, la Münster, în Germania. Trei oameni au murit și câteva zeci au fost răniți

O mașină a intrat în mulțime, la Münster, în Germania. Trei oameni au murit și câteva zeci au fost răniți

Poliţia a confirmat că sunt trei morţi şi peste 30 de răniţi, inclusiv suspectul. Autoritățile nu exclud un act criminal. Atacul a aut loc într-o zonă cu multe restaurante și terase din centrul istoric al orașului Münster.

Încă nu se cunosc motivele atacatorului. Potrivit anchetatorilor, bărbatul de la volan ar fi acţionat singur.

Poliția a anunțat că a ridicat alerta, că nu mai caută alți suspecți, nu mai este nicun pericol, iar pe Twitter a postat un mesaj prin care li se cere din nou oamenilor să evite centrul orașului.

În presa germană se vehiculează că ar fi peste 50 de răniți în urma atacului. Un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters, spune că ar fi 30 de răniți, însă nu a precizat exact numărul persoanelor decedate.

Presa germană relatează că o maşină a intrat în mulţime în centrul orașului Münster, sâmbătă după-amiază. Mașina a intrat în cei care stăteau pe scaune, la o terasă.

Potrivit primelor informații, șoferul s-ar fi sinucis după ce a comis atacul.

Poliţia locală a scris pe Twitter că mai mulți ofiţeri au fost trimişi la locul incidentului şi le-a cerut cetăţenilor să evite sau să părăsească centrul oraşului pentru ca salvatorii să poată acţiona mai rapid.

Incidentul amintește de atacul de la târgul de Crăciun din Berlin, din 2016, când 12 oameni au murit și câteva zeci au fost răniți, după ce un camion a intrat în mulțime.

Sursa: stiri.tvr.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*