Economic

Masa de Paşte, mai scumpă decât anul trecut

Masa de Paşte, mai scumpă decât anul trecut

Pregătirile pentru sărbătorile pascale sunt pe final. Gospodinele au luat la pas pieţele în căutare de miei, ouă şi vopsea. Însă, pe lângă toate acestea de pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească ridichiile, ceapa verde, drobul, sărmăluţele, cozonacul şi vinul.

Coșul pentru masa de Paște poate fi calculat cu atenție, astfel încât să ne facă sărbătorile îmbelșugate, chiar și dacă facem economii. Analiștii pieței au ajuns la concluzia că în ultimii ani au fost cele mai bune oferte chiar cu două-trei zile înainte de Paște, atunci când hypermarketurile, dar și producătorii, aplică o politică de reduceri de prețuri. Cel mai ieftin coș de cumpărături pentru masa de Paște se poate obține cu 250 lei, dacă studiem foarte bine ofertele, înainte de a cumpăra.

Organele pentru drobul de miel se pot cumpăra de la hypermarket sau de la măcelării. Astfel, prețul nu ar trebui să depășească 30 lei. Condimentele, vopseaua pentru ouă, mirodeniile și esențele pentru cozonaci, făina, zahărul, laptele și ouăle sunt mai ieftine tot la marile magazine. Acestea nu ar trebui să depășească 70 lei, pentru o masă de patru persoane. La hypermarketuri găsim și cele mai mici prețuri la ceapa verde, condimente și legume, care nu vor costa mai mult de 10 lei.

Brânza și stafidele pentru o pască nu ar trebui să ne coste mai mult de 20 de lei.

Cei care nu au timp sau nu ştiu să gătească preparatele pentru masa tradițională de Paște pot comada meniuri la firmele de catering, însă costurile cresc până la 700 lei.

 

(Foto: realitatea.net)


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*