Social

Fundația “PENTRU VOI”, în prag de sărbători pascale

Fundația “PENTRU VOI”, în prag de sărbători pascale

În fiecare an, în perioada Sărbătorilor de Paşti, Fundaţia „Pentru Voi” pregăteşte un program special pentru ca beneficiarii săi, adulţi cu dizabilităţi intelectuale, să se bucure de atmosfera binecuvântată specifică  acestor zile.

Pregătirile au început odată cu Postul Sfintelor Paşti, când bucătarul fundaţiei a inclus pe lângă meniul clasic şi un meniu de post pentru cei care urmează acest obicei creştin.

În Săptămâna Patimilor, beneficiarii au participat, în funcţie de confesiunea lor religioasă şi de dorinţa acestora, la slujbe religioase: Părintele Claudiu Roşoiu, de la Parohia Ortodoxă din Freidorf i-a spovedit şi i-a împărtăşit cu Sfintele Taine pe cei de confesiune ortodoxă, chiar în centrele de zi. Atât centrele de zi, cât şi locuinţele protejate ale Fundaţiei „Pentru Voi” au fost decorate pentru Paşti, iar activităţile desfăşurate în cadrul acestora au avut aceeaşi tematică, tradiţiile pascale.

Cele trei centre de zi “Ladislau Tacsi”, “Împreună”, “Orizonturi Noi” vor fi închise în  perioada 6-9 aprilie. Locuințele protejate “DINA”, “Laura”, “Dora”, “Cristian”, “Ovidiu” şi “Dinu” vor funcţiona normal în perioada sărbătorilor.

Beneficiarii locuinţelor protejate vor merge sâmbătă la Înviere și vor servi duminică, după obiceiul românesc, masa de Paşti, de la care nu vor lipsi carnea de miel, cozonacii, oule roșii și legumele din gradina “Pentru Voi”.“Am reuşit să păstrăm tradiţia celor 21 de ani de activitate și am dăruit pachete de Paști celor 200 de beneficiari ai fundaţiei. Ne bucurăm împreună cu beneficiarii noștri de dărnicia iepurașului și mulțumim tuturor celor care sprijină Fundația Pentru Voi. Vă urăm sărbători fericite și să păstrați în suflet lumina Învierii, care să vă călăuzească spre fapte bune“, a transmis Laila Onu, directorul general al Fundaţiei “Pentru Voi”.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*