Cultură

Cine sunt laureații Festivalului–Concurs „Lada cu Zestre”, ediția a XII-a, 2018

Cine sunt laureații Festivalului–Concurs „Lada cu Zestre”, ediția a XII-a, 2018

Peste 1.500 de artiști au participat anul acesta la Festivalul – Concurs „Lada cu Zestre”:  cele 7 evenimente au totalizat  42 de ore de spectacol folcloric și au mobilizat 63 de localități din județul Timiș, ce  și-au trimis cei mai talentați reprezentanți în competiție pentru obținerea marelui premiu.

Anul acesta, festivalul a avut o singură etapă de jurizare în cele 7 localități gazdă și a fost structurat în două categorii, Laureați și Zestrea Timișului, și  pentru prima dată din istoria festivalului s-au acordat premii în bani.

Juriul a avut o misiune foarte grea, competiția fiind foarte strânsă, atât la categoria LAUREAȚI,  cât și la categoria: ZESTREA TIMIȘULUI. Juriul a fost format din: maestrul Gelu Stan, dr. Daniela Băcilă, prof. Remus Vălungan – secțiunea muzicală, maestrul Toma Frențescu, maestrul Peri Vasile (Arad), maestrul Marius Ursu (categoria: Laureați) și maestrul Nicolae Stănescu (categoria: Zestrea Timișului) – secțiunea coregrafie, Tania Țunaș, dr. Adela Popa și Alina Mafa – secțiunea: Recitatori dialectali, teatru, dr. Maria Hadiji și dr. Marius Bacriu – secțiunea Expoziții, colecționari și chef Nicolaie Tomescu și prof. Mărioara Pisat – secțiunea Gastronomie tradițională.

Marele Premiu al ediției 2018 a Festivalului Lada cu Zestre a fost cucerit de comuna Ghiroda, cu un total  de 102 puncte.

Clasamentul la categoria Laureați:

Premiul I – comuna GIROC – 87 PUNCTE

Premiul II – comuna DETA – 27 PUNCTE

Premiul III – comuna DUDEȘTII NOI – 19 PUNCTE

Clasamentul la categoria Zestrea Timișului:

Premiul I – SÂNNICOLAU MARE – 31 PUNCTE

Premiul II – GĂTAIA ȘI BUZIAȘ – 21 PUNCTE

Premiul III – VOITEG ȘI FĂGET – 19 PUNCTE

Clasamentul integral  al acestei ediții este disponibil pe adresa web a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș www.ccajt.ro.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*