Economic

Firmele din Timiș, invitate la un eveniment de promovare a CHINA SMART EXPO 2018

Firmele din Timiș, invitate la un eveniment de promovare a CHINA SMART EXPO 2018

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș împreună cu Central European Trade and Logistics Cooperation Zone Budapesta (CECZ Co.Ltd) organizează pentru jurnaliști și firmele membre ale CCIAT un seminar de promovare a celei de-a 9-a ediții a CHINA SMART EXPO, care se va desfășura la Budapesta, în perioada 31 mai – 2 iunie 2018.

Evenimentul de prezentare a CHINA SMART EXPO are loc miercuri, 11 aprilie 2018, cu începere de la ora 1200, în Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT.

CHINA SMART EXPO Budapesta este unul din cele mai mari și complexe evenimente din Europa Centrală și de Est, care cuprinde expoziții, prezentări de firmă, conferințe tematice și întâlniri de afaceri de tip B2B, devenind astfel o platformă de întâlnire a producătorilor, exportatorilor și importatorilor din China cu oameni de afaceri din țările europene. Cifrele aferente ediției 2017 sunt o dovadă a succesului de care s-a bucurat evenimentul: 300 de expozanți, 4800 de vizitatori înregistrați, 2000 de contacte de afaceri.

La ediția din acest an, vor fi prezente pe o suprafață de 10.000 mp peste 500 de companii chineze din Provincia Shandong, abilitate de Ministerul Comerțului din China și care deţin licenţe de export-import în relația cu UE.

Noutatea ediției 2018 este structurarea evenimentului în 3 mari Secțiuni – Secțiunea  EXPORT, Secțiunea CULTURĂ și Secțiunea IMPORT.

Principalele categorii de produse din Secțiunea EXPORT sunt din domeniile: IT și electronică, industria agro-alimentară, construcţii, industria auto, construcții de mașini, imobiliare, textile, industria chimică, industria mobilei, echipamente și articole de uz casnic, energie din surse regenerabile.

Secțiunea CULTURĂ va reuni 80 de reprezentanți și delegați guvernamentali de rang înalt, iar tematica abordată vizează  sectoarele învățământ și programe de mobilități, turism, sport, drepturi de autor, artă.

În Secțiunea IMPORT sunt așteptate companii din țările Europei Centrale și de Est  care pot face export în domeniile: industrie alimentară, agricultură, bunuri de larg consum, altele.

În cursul anului trecut, CCIA Timiș a organizat o misiune economică de vizitare a  CHINA SMART EXPO Budapesta 2017, la care au participat jurnaliști și reprezentanți a 20 de firme timișene interesate să inițieze afaceri cu parteneri din China.

Anul acesta, în perioada 8 – 9 martie, la Visegrad (Ungaria), reprezentanții CCIAT au participat la „Chamber Open Day”, un eveniment destinat camerelor de comerț din Europa Centrală și de Est, care a cuprins o prezentare a SMART EXPO Budapesta 2018, a economiei chineze, a modului în care se fac afaceri cu China, aspecte referitoare la transportul mărfurilor către și din China, aplicații online de comunicare cât și o prezentare a serviciilor CECZ destinate facilitării relațiilor comerciale cu companii din China.

Participarea este gratuită.

Informații suplimentare la tel. 0372185244 sau 0372185247, e-mail: dpop@cciat.ro, Diana Pop – referent de specialitate DRE. Informaţii despre expoziție sunt disponibile pe pagina web: www.chinasmartexpo.com.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*