Eveniment

Poliţia Rutieră a dat peste 300 de amenzi în weekend

Poliţia Rutieră a dat peste 300 de amenzi în weekend

În week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 300  de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați. Astfel, poliţiştii au constatat 6 infracțiuni și au aplicat 333 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Au fost reţinute în vederea suspendării 27 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În 30 martie, în jurul orei 22.50, polițiștii Orașului  Deta  au oprit pentru control pe raza localității Jamu Mare, un moped neînregistrat în circulație, condus de un minor, de 15 de  ani. În urma verificărilor în baza de date, polițiștii au constat că  cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în 1 aprilie, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Deta, au oprit pentru control pe  DN59B, un autoturism, condus de un bărbat, de 40 de ani. În urma testării șoferului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri, pe numele șoferilor au fost întocmite dosare penale pentru faptele comise.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*