Politic

Primarul trimite PSD la Giroc să-şi ridice sediu. Ce spune deputatul Bianca Gavriliţă

Primarul trimite PSD la Giroc să-şi ridice sediu. Ce spune deputatul Bianca Gavriliţă

Reacţiile social-democraţilor după dezbaterea publică privind chiria sediului pe care PSD îl ocupă nu au întârziat să apară. Deputatul Bianca Gavriliţă este de părere că Nicolae Robu a transformat situaţia într-un război personal.

Ne-am obișnuit deja cu, hai să spunem, imaginația bogată a primarului Robu, dar care câteodată se apropie de marginea scenariilor paranoice, în care PSD este dușmanul absolut al Timișoarei și este vinovat pentru toate greșelile pe care, de fapt, le face domnia să, pentru haosul din trafic, pentru semaforizarea excesivă, pentru găurile din asfalt acoperite pe timp de ninsoare și așa mai departe. Dar să încerci să acuzi Partidul Social Democrat că reprezintă <Grupul Împotriva Timișoarei> arătă că în orice acțiune edilul e mânat doar de o furie necontrolată, întemeiată pe un orgoliu ce izvorăște din propriile-I frustrări.

În ceea ce privește enunțurile formulate de Nicolae Robu care trimite PSD la Giroc pentru a-și ridica acolo un sediu demonstrează că actualul edil transformă totul într-un război personal, pe principiul “lasă că va arăt eu vouă, că pot”.

Dincolo de penibilul situației, aceea de a organiza o dezbatere publică pe un asemenea subiect, pot să constat doar că vremelnicul ocupant al fotoliului de primar iese din zona democrației, a dialogului între partide și dă încet, încet dovadă de noi accese de vătaf pe plantație. Este pentru prima dată când se organizează o asemenea dezbatere pe un asemenea subiect. În cazul tuturor celorlate partide, care beneficiază de sedii în centrul orașului, nu au fost nevoie de vreo dezbatere publică, nu s-au purtat negocieri, iar primarul nu a amenințat pe nimeni. Mai mult, prezența extrem de redusă de la dezbaterea de joi, doar un reprezentant al societății civile și un revoluționar, consilier local PNL, a demonstrat, dacă mai era necesar, că subiectul nu este nicidecum de interes pentru timișoreni, ci reprezintă o altă modalitate de şicanare din partea actualului primar, care transformă totul într-o luptă personală, dezvoltând obsesii. Faptul că un angajat al municipalității, șeful Direcției  clădiri, terenuri și dotări diverse, i-a explicat edilului șef că valoarea chiriei în cazul partidelor politice este stabilită prin lege, demonstrează că dezbaterea publică nu își avea rostul, fiind doar un joc politic ieftin. M-aș fi așteptat la organizarea de dezbateri publice pentru chestiuni cu adevărat importante pentru timișoreni cum ar fi scumpirea biletelor RATT, în condițiile în care regia primește subvenții uriașe sau alte asemenea subiecte care afectează populația orașului dar marea problema a edilului șef este sediul PSD. Am asistat cu surprindere la reacția primarului Nicolae Robu avută la dezbaterea publică organizată în sala de consiliu a municipalității și care privea prelungirea contractului de închiriere dintre PSD Timiș și primărie pentru sediu”, a transmis deputatul PSD Bianca Gavriliţă.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*